Godt Drikke kommer ikke med noen lister med juleøl i år. Det er altfor mange juleøl så det er umulig å smake seg igjennom alle.

Derfor presenteres det juleøl fra ulike bryggerier etterhvert som jeg smaker dem. Først ut er Berentsens brygghus. Bryggeriet ble etablert i 1895 av kaptein Wilhelm Berentsen. I dag så er det fjerde generasjon, Harald Berentsen, som driver bryggeriet.

Jeg er virkelig fasinert av Berentsens Brygghus. Ølet deres er alltid basert på solid handverk og ikke noe dikkedarer.

Berentsens The Holy Bock Vanilla. Pris kr. 59,10.  7,5% alkohol

Mørk kobberfarge. Duft av vanilje og sjokolade og karamell. Smaken har fin fylde, bra sødme, vanilje og krydder. Lang ettersmak. Et øl som kan gå bra sammen med dessert. Endelig en dessertøl som ikke er for søt.

Berentsens Julefnugg. Pris kr. 51,30. 6,5% alkohol

Djup gyllenbrun på fargen. En litt søtlig duft som slettes ikke er ubehagelig. Karamell og røstet malt. Smaken lever fint opp til duften med en fin søtlig fruktighet. Frisk og fyldig. Riktig bra balansert med en bra ettersmak. Passer glimrende til pinnekjøtt.

Stelliger Divum Juleøl. Pris kr. 130,60 Alkohol 19%

Fargen er mørkebrun, mot det svarte. En vinøs duft. Portvin med hint av sjokolade og hostesaft. Veldig rik og kraftig på smak. Utrolig bra balansert. Passer veldig bra til dessert. Gjerne sjokolade.

Butikk.

Berentsens Juleøl. Alkohol 4,7%

Fin kobberbrun farge. Duft av karamell, humle og malt. Smaken lever fint opp til duften med karamell og malt. Bra balansert sødme og bitterhet. Går fint sammen med ribbe.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.