Charles Smith vokste opp rett utenfor Sacramento, California med en fransk far og en walisisk mor.

I ung alder, begynte han en lang reise og endte opp i Danmark på grunn av ei dansk jente. I ni år jobbet han som manager for en rekke danske rockeband samt laget Europa turneer for amerikanske band. Akkurat som Satyricon musikeren Sigurd Wongraven, ble Charles Smith fasinert av vin på sine turneer. Og ”wining and dining” ble i følge ham selv en katalysator for den karrieren han har i dag. Nemlig som en av Washington States beste vinprodusenter.

Etter ni år i Danmark, flyttet han tilbake til USA. Og i 1999 åpnet han en vinbutikk i Seattle. På en reise samme året, møtte han en franskmann i den lille byen Walla Walla. De fant fort ut av at de hadde samme fasinasjon for Syrah druen. Charles Smith ble mer en hurtig overbevist om at det eneste riktige var å flytte til Walla Walla og lage sin egen vin. Så i 2001 slapp han sine første kasser med egen vin. Ryktet skal ha det til at han solgte dem fra bagasjerommet på bilen sin. Siden har det gått slag i slag. I 2008 ble han utropt av Wine & Spirits magazine som ” “Best New Wineries of the Last Ten Years,” og “Winery of the Year” og i 2009 ble han av Food & Wine magazine utrope ham som årets vinprodusent i USA.

Markedsfører.

Charles Smith har blitt beskyldt for å være en ekstremt dyktig markedsfører av seg selv og sine viner. Som om det skulle være noe negativt, for man kan ikke komme utenom at han lager noen fantastiske viner. Og man kan heller ikke komme utenom den smått ikoniske danske designeren Rikke Korff som står bak de unike etikettene til Charles Smith.

I 2016 solgte den ikoniske vinprodusenten 5 av merkene sine til det Amerikanske firma Constellation Brands for 120 millioner dollar. Deriblant The Velvet Devil og Kung Fu Girl. Constellation Brands  er et firma som produserer og markedsfører øl, vin og brennevin. Forutsetningen for salget, var at Charles Smith fortsatte produksjonen av vinene. Noe han gjorden frem til og med 2019.

Charles Smith Kung Fu Girl Riesling 2018. USA, Washington, Columbia Valley. Pris kr. 175. Poeng 86/100.

Gulgrønn på fargen. En nesten klassisk Riesling duft av epler, sitrus og den lille anelsen av petroleum. Akkurat som i duften, finner man i smaken de samme eplene, sitrusen og lite hintet av petroleum. En velbalansert sødme og syre. En bra ettersmak. Vinen vil passe bra sammen med gode venner og musikk i solveggen. Meget bra kjøp!

Charles Smith Eve Chardonnay 2017. USA, Washington, Columbia Valley. Pris kr. 169,90 Poeng 86/100

Drua er chardonnay. Fin lysgul farge. Bra duft av epler, sitrus og fine hint av pærer. Frisk og fruktig på smak. Bra fylde. Lever opp til duften med sine epler. Meget bra balansert syre og sødme. God ettersmak. En kosevin sammen med gode venner. Meget bra kjøp.

Charles Smith Chateau Smith Cabernet Sauvignon 2016. USA, Washington, Columbia Valley.Pris kr. 234,90  Poeng 88/100

Druene er Cabernet Sauvignon 82%, Petit Verdot 12%, Syrah 6%. Mørkerød farge. Sjenerøs duft av solbær med fine hint av tre. Stor, rund fylde på smak. Lever opp til duften med sine mørke bær. Frisk og har en godt balansert syre og sødme. Bra med tannin. God ettersmak. En vin som passer glimrende til oksekjøtt. Løp og kjøp.

Charles Smith Boom Boom Syrah 2017. USA, Washington, Columbia Valley. Pris kr. 199,90 Poeng: 87/100

Druene er Viognier 3%, Syrah 97%. Mørkerød farge med et lilla skjær. En intens duft av mørke bær med hint av krydder og bitte litt sjokolade. Smaken har stor fylde, bløt og rund. Lever riktig bra opp til duften med  godt balansert syre og sødme. Mild tannin. En riktig fin ettersmak. Vin som fungerer glimrende som både kose vin og til lam. Her er det masser av Syrah for pengene.

Charles Smith Velvet Devil Merlot 2016. USA, Washington State , Columbia Valley 169,90 Poeng 86/100.

Her er det mye vin for pengene. Druene er Malbec 2%, Cabernet Franc 1%, Cabernet Sauvignon 3%, Merlot 94%. Mørkerød farge. God duft av røde bær, rått kjøtt, og det er positivt ment, samt hint av urter og fat. Smaken lever på lang vei opp til duften, med en fyldig fløyels mjuk smak. Bra frukt og en meget bra balansert syre og sødme. God tannin. En lang og god ettersmak. Vinen passer glimrende til lam men også som kos sene høstkvelder. Som sagt, her er det mye vin for pengene

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.