Livet er ikke helt det samme uten noen bobler en varm sommeraften.

Denne gangen har jeg ikke tatt med noen fra Champagne, men vin som ligger godt under 200 kroner.

Fürst von Metternich Riesling Sekt Trocken. Tyskland, 88 poeng.

3758501-1En tysk sekt som virkelig er verd pengene. Fargen er gul med en lite skjær av grønt. Lekker duft av epler, sitrus, fersken og gjærbakst. Flotte små bobler. God og fruktig på smaken med hint av epler og sitrus. En fint balansert syre og sødme. Lang og god ettersmak. Passer fint sammen med skalldyr, men kanskje ennå bedre til dovne samtaler en varm sommerkveld.  Et ekte løp og kjøp vin.

Clos Lentiscus Blanc de Blanc Brut Nature. Spania, Catalonia. 90 poeng.

Som alltid bryter jeg reglen om pris, men dette er kanskje årets mest elegante Cava, så den må bare komme med. Lys, lys gul på fargen. Nydelige bobler. Virkelig god duft av epler, gjærbakst og hint av sitrus? Smaken lever på lange veier opp til duften, Frisk og god med en bra fylde og perfekt balanse. Lang og god ettersmak. Passer bra sammen med det meste. Meget godt kjøp.

Faudot Crémant du Jura Brut. Frankrike, Jura. 86 poeng.

Jura er blant mine favorittdistrikt. Og en Crèmant laget på Chardonnay fra Jura, blir aldri helt feil. Fin strågul farge, vakre små bobler. En duft fylt av epler, sitrus og kjeks. Smaken Bepin-145x300følger duften med en fin og frisk fylde. Bra balanse mellom syre og sødme. En lang ettersmak som er virkelig god. Passer best til kos. Meget bra kjøp.

Bepin De Eto Prosecco Superiore Brut Millesimato. Italia, Veneto. 86 poeng.

Hva er livet uten Prosecco? Her er en som er lys, lys gul på fargen. Fine små bobler. Lekker duft av sitrus, epler og kjeks samt det lille ubestemmelige som minner om fat. Smaken lever på lang vei opp til duften med fin friskhet, fylde og med noe fersken. En vin som passer virkelig bra sammen med skalldyr og ennå bedre til kos sammen med gode venner. Her er det masser av vin for pengene.

Miguel Torres Santa Digna Estelado Rosé Chile, Maule. 85 poeng.

Denne vinen ble kåret av Effervescents du Monde 2012 i Frankrike som blant de ti beste musserende vinene i verden. Jeg er ikke enig, men det er en riktig bra vin. Fin rosa farge, flotte små bobler. Duften har sitrus, rips og noe brød. Smaken er frisk og fyldig, med de samme røde bærene som i duften. En god og lang ettersmak. Passer best til kos og er et riktig bra kjøp. Og det er jo ikke helt vanlig med en musserende vin fra Chile her hjemme. Bare det er grunn nok til å smake.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.