Fra NTB:

Partene i bryggerioppgjøret er enige om en løsning. Dermed blir det ingen ølstreik fra i dag.

NHO Mat og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) forhandlet et stykke utover fristen ved midnatt, men kom til enighet innen klokka 1 natt til onsdag. I løsningen legges det opp til at minstelønnssatsen økes med 5,40 kroner til 173,10 kroner. I tillegg skal det settes ned et utvalg som skal kartlegge måten minstelønnen beregnes på fram mot neste tariffoppgjør i 2018.

– Det har vært en krevende mekling med flere vanskelige saker. At vi nå er enige om å utrede bestemmelsen om minstelønnsreguleringen grundig er viktig for hele NNN, sier forhandlingsleder i NNN Stein Hagala i en pressemelding.

NHO er også fornøyd med at streiken er avverget, selv om de blant annet måtte droppe et krav om en utvidelse av normalarbeidsdagen for å komme til enighet med fagforeningen.

– Vi mener fortsatt det er nødvendig å gjøre arbeidstidsbestemmelsene mer fleksible, men må dessverre konstatere at det ikke var mulig å få gjennomslag for dette i denne omgang, sier administrerende direktør Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

Det var varslet at over tusen bryggeriansatte fordelt på 33 bedrifter landet rundt kunne blitt tatt ut i streik fra i dag av dersom forhandlingene brøt sammen. Forrige gang det var streik i bryggerisektoren, i 2004, gikk det tre dager før butikkene begynte å varsle om at hyllene var i ferd med å tømmes – og like lenge før streiken ble avblåst og partene forlikte.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.