Dette er ikke en liste over verdens beste bobler. Det har jeg ikke noen forutsetning for å skrive. Det er nemlig begrenset hvor mange forskjellige musserende vin jeg har smakt i år. Så dette er noen av de beste boblene som jeg smakte i 2018. Og som man får kjøpt på polet.

En annen sak, Champagne dominerer i år. Først og fremst for at jeg har smakt mest champagne i forhold til annen musserende vin… og de champagnene som er med, holdt en riktig bra klasse.

Henriot Blanc de Blancs. Frankrike, Champagne. Pris kr. 389,90 Poeng: 92/100

Drua er Chardonnay. Gyllengrønn på fargen. Bitte små, fine bobler. Herlig duft av epler, hint av sitrus og blomst. Veldig frisk og fyldig på smak. Fruktig med eple som gjennomgående smak. Fin syre og lett sødme. En meget bra ettersmak. Passer til både skalldyr og kos. Meget bra kjøp.

E.Michel Premier Cru Extra Brut. Frankrike, Champagne. Pris kr. 300 Poeng: 92/100

Lys strågul i fargen, god dufter av eple, sitrus og noe kjeks. Her finner vi også de elegante små boblene og en smak som er fylt av en fin fruktighet. Samme epler, sitrus som i duften. Perfekt syre og sødme som følges ad i en riktig bra ettersmak. Denne vinen gjør bestemt ingen ulykkelige. Spesielt ikke når man tar prisen i betraktningen. En ekte løp og kjøp vin.

Montchovet Cremant de Bourgogne 2014. Frankrike, Burgund. Pris kr. 249,90 Poeng 92/100

Jeg har vært begeistret for tidligere årgang av vinen, men denne årgangen tar vinen ennå et steg opp. Fargen er gulgrønn. Elegante små bobler. Fin duft av epler, fersken og brødbakst. Smaken har bra fylde, er frisk, fruktig og lever fint opp til duften. Riktig bra syre og sødme. Lang og god ettersmak. Ta to flasker, for dette er et meget bra kjøp.

Fleury Blanc de Noirs Brut Nature. Frankrike, Champagne. Pris kr. 389,90 Poeng 90/100

Gyllen farge. Duft av epler, sitrus og kjeks. Vakre små bobler. Smaken har en god fylde, deilig frisk. Smaken lever fint opp til duften med en godt balansert syre og sødme. En lang og god ettersmak. En ekte allround vin, men kanskje best sammen med venner og muntert lag. Meget bra kjøp.

Pierre Boever Les Dames De France Grand Cru Brut. Frankrike, Champagne. Pris kr. 329,90 90/100

Druene er Chardonnay 20%, Pinot Noir 80%. Strågul farge. Vakre små bobler som kiler nesa. Meget bra duft av gule epler, gjærbakst og hint av sitrus. Smaken er fruktig og frisk med en bra fylde. Perfekt balansert syre og sødme. Lever virkelig bra opp til duften. Riktig bra ettersmak. Vinen til en solfylt lørdag med gode venner. Kan også brukes til fingermat. Meget bra kjøp.

Ganevat Crémant du Jura Nature Non dosé. Frankrike, Jura. Pris kr 299,90 Poeng 90/100

Jeg er veldig begeistret for denne vinen og det er ikke så mange år siden jeg smakte den første gangen. Personlig synes jeg Anne og Jean-François Ganevat lager noen formidable økologiske viner. Også stillvinene deres er virkelig verd å smake.
Fargen er blekt gyllen. Elegante små bobler med en deilig duft av blomster, brødbakst og sommerepler. Smaken lever godt opp til duften med sitrus og en riktig god fylde. Passer glimrende som aperitiff, til skalldyr og grønn ertesuppe. Men, aller best samme med venner og kos.

Griesel Blanc de Noirs Brut 2014. Tyskland, Hessische Bergstrasse. Pris kr 269,90 Poeng 90/100

Fin gyllen farge med bra skum og bobler. Duft av stenfrukt, sitrus og pære. Små hint av kjeks og fat. Smaken har bra fylde og fruktighet, lever fint opp til duften med sin sitrus og frukt. Bra balansert. God ettersmak. Kom med venner og sang.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.