Noe godt fra Soave.

0

soaveDet er snart St. Hans og vi er midt i hvitvinssesongen. Og siden Italia er vinland nummer ett i Norge, så er det vel greit å presentere noen hvite viner fra Soave.

Soave ligger i Veneto og er nabo med rødvinsgiganten Valpolicella og ikke så langt fra Romeo og Julie byen Verona.

Den viktigste druen i Soave, er garganega, men man kan også bruke helt opp til 30 prosent chardonnay, pinot bianco eller trebbiano di soave.

De fleste vinene fra Soave er rimelige tørre og friske. Men, man kan også finne halvtørre og søte viner. De søte er laget på tørkede druer og kalles recioto di soave.

Godt Drikke har testet noen viner fra Soave. Og her er forslag på St. Hans med Soave.

Allegrini Soave 2013hvitvintest 88 poeng.

Strågul farge, en god duft av epler og sitrus noe blomst i bakgrunnen. Smaken ligger fint opp til duften med en bra fylde og godt balansert syre. Lang ettersmak med et snepp bitterhet på slutten. Terrassevin eller til sjømat. Løp og kjøp.

Zenato Soave Classico 2010 85 poeng.

Blek strågul farve, duft av sitrus og epler. Smaken er frisk og fyldig med epler og sitrus. Godt balansert syre med en litt bitter ettersmak. Om man ikke vil spise skalldyr til denne vinen, så går det veldig bra som terrassevin også. Godt Kjøp.

Duca del Frassino Soave Classico 2012 84 poeng

Lys gulgrønn i fargen. Bra duft av epler og urter. Smaken er frisk med sitrus og epler. En helt grei lengde på ettersmaken. Passer utmerket til grillet fisk og salater.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.