En tørr hvitvin fra Piemonte.

Hvitvin er ikke det første man tenker på, når man sier Piemonte, Italia. Og spesielt ikke en tørr hvitvin laget på den lokale drua erbaluce.

For meg var drua og vinen en helt ny opplevelse. Og la meg si det først som sist, Erbaluce di Caluso 2013 er ikke noen dårlig opplevelse. Tvert i mot.

Azienda Agricola, drives av Bruno Giacometto som holder til i byen Caluso og overtok driften av eiendommen etter sin far i 2001. Det dyrkes i dag vin på 6 ha med vinmarker, hvorav 4 ha er plantet med erbaluce. I tillegg til den tørre utgaven av Erbaluce di Caluso lager han også en Spumante og en Passito samt rødvinene Canavese Rosso og Canavese Nebbiolo. Total produksjon fra denne adressen er på beskjedne 25 000 flasker årlig. Erbaluce di Caluso 2013 er ueiket og gjæret ved lav temperatur (13-14 °C) for å bevare frukt og friskhet.

Erbaluce di Caluso 2013 87 poeng.

Og hvordan er Erbaluce di Caluso 2013? Fargen er lyst gul med et grønt skjær. Duften har en nydelig sitrus og grønne epler. Og duften følger smaken med en tørr, friskhet og fin fyldighet som balanseres veldig godt av en elegant syre. Ettersmaken er god med et lite snepp av bitterhet på slutten som tiltalte meg.

Denne her vil passe glimrende både til samtaler og skalldyr. Godt kjøp.

Kilde om gården fra Vinforum.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.