Det er vel ingen som har klart å unngå å få med seg at det er VM i fotball. Men, hva for øl er det de drikker disse karene som løper som gale etter en ball? Og er det ølet som gjør at de ramler hele tiden?

Gruppe A.

UnknownBrasil. Ølet er Skol og navnet kommer fra våres skål. Det er et pilsnerøl som servers så kaldt at tenna skrangler i munnen når man drikker det.

Unknown-1Kroatia. Ølet er umulig å uttale, Ozujsko . Også en pilsnertype med fem prosent alkohol. De er også den offisielle sponsoren får laget. Kanskje derfor de er litt vaklende.

Unknown-2Mexico. Corona er ølet og er stapelvare rundt omkring i verden. Får vel nesten ikke håpe at laget er det.

beer_38845Kamerun. Slott er populært rundt omkring. Også ølet Castel. I følge reklamen gjør det dagen bedre i den varme solen. Nå vet jeg ikke om det gir samme resultat for laget.

 

Gruppe B.

Cruzcampo330mlSpania. Det er ikke Cava som preger årets lag, men Cruzcampo. Jeg vet ikke om det er ølet som gjorde at spanjolene løp mindre enn noen sinne før og røyk ut så det grein om det.

Unknown-3Nederland. Heineken. Ikke noe nytt, ikke spennende og spredd over hele verden. Håper laget er morsommere enn dette ølet.

Chile. Ølet er Cristal, mest kjent for sponsing av skrekkfilmer. Håper ikke det preger laget.

Australia. Foster. Litt om som Nederland, selv om laget er kraftig mer spennende enn ølet.

Gruppe C

beer_13629Colombia. Ølet er Aguila, ørnen og laget har levd opp til navnet på ølet. Jeg vet ikke om det betyr noe at Aguila bruker fargene fra det Colombianske flagget?

images-2Hellas. Mythos er kjent for å være lyst og lett akkurat som det er lett å drikke. Ironisk da at Hellas spiller så tungt, dystert og kjedelig.

Elfenbenkysten. Solibra er brygget for å drikkes sakte. Solibra, et øl med en kraftig duft, gylden i fargen og en kraftig maltsmak. Høres ut som laget, spennende og innholdsrikt. Bortsett fra det med sakte.

Unknown-4Japan. Jeg vet ikke om eleganse er det som preger laget. Men deres supportere er noe av det mest elegante jeg har sett når de ryddet stadion for søppel etter kampen. Sånn er også Asahi Super dry. Kjølig og elegant.

Gruppe D

Uruguay. At pils er blitt synonymt med øl, er vel en gammel sannhet. Og Uruguay er vel bedre enn nasjonalølet Pilsen.

785d3c6b-8aa5-4ff4-b38f-cdb95f90b1f2Costa Rica. Ølet Imperial har vunnet flere store konkurranser. Blant annet Monde Selection beer contest i Belgia. Om Costa Rica som lag, gjør det like bra, er veldig tvilsomt.

Carling-BottleEngland. Det er en helt naturlig forklaring på hvorfor England gjør det dårlig i mesterskap etter mesterskap. Carling. Jeg sier ikke mer.

Unknown-10Italia. Jeg opplever det italienske landslaget litt kjedelig. Men, det kan ikke si om ølet Peroni som har både et bra utseende og god smak.

Gruppe E

Unknown-6Sveits. Norges overmenn i kvaliken, har ikke akkurat det morsomste ølet i verden. Feldschlösschen kan nok være Sveits største bryggeri, men, det fører nok ikke helt fram i mål.

11569Ecuador. Hva er det med søramerikanere og pils? Nasjonal ølet heter Pilsner og ifølge de som har smakt det, er det ingen stor opplevelse. La oss bare håpe laget er det.

b_kronenbourg1664_33_dFrankrike. Laget det svinger av. Fra topp til bunn. Spørsmålet er om de klarer å svinge seg opp på samme nivå som Kronenbourg. De har jo vært der før.

Salvavida_4ed1b53f13245Hounduras. Salva Vida. Livredderen på godt norsk. Laget får håpe det hjelper, for det er vel tvilsomt at de når noen finale. For øvrig er ølet helt greit.

Gruppe F

panel_modulos_Media_Manager_img_Porron-para-exportacion-Quilmes-CristalArgentina. Quilmes pynter seg med det argentinske flagget. Ikke for at det gjør ølet så mye bedre. Kvaliteten på laget er flere hestehoder foran ølet.

sarajevsko-beer-330-ml-x-24Bosnia-Hercegovina. Sarajevska Pivera er kanskje det beste ølet blant alle lagene. Synd at ikke laget lever opp med de kvalitetene.

Iran. Har bare alkoholfritt øl. Det meste kjente er Behnoush. For å travestere Frank Zappa om at byer uten bryggeri ikke er en by, så kan man vel si at fotballag uten øl er ikke noe lag.

star-lagerNigeria. Laget er kraftig mye morsommere enn ølet. Selv ikke da jeg var fryktelig tørst og det var noe inne i hampen varmt, ville jeg drikke Star Lager. Og det sier vel sitt.

Gruppe G

KrombacherWeizenTyskland. Det største bryggeriet i Tyskland er Krombacher. Og det er temmelig uforståelig når man ser hvor mye spennende øl som finnes i Tyskland. Laget spiller bedre enn noen sinne og ligger milevis foran ølet.

Unknown-7Portugal. Sagres har sponsret det portugisiske laget i mer enn tjue år. Det var kanskje derfor man ikke så noe til Ronaldo i Portugals første kamp. Et øl på det jevne. Akkurat som laget.

6794-120x400Ghana. Et lag som tilhører de spennende afrikanske lagene. Ølet Club Premium Lager går vel ned om det er kaldt nok. Og det er det sjelden i Ghana.

Unknown-8USA. Bud-Light. Det beste man si om det er at det er billig og visst nok et øl. Håper laget er bedre enn det.

Gruppe H

Unknown-9Belgia. Landets mest solgte øl er Jupiler. Og gud vet hvorfor når man tenker på belgiernes øltradisjoner og alt øl de ellers har. Laget kvalifiserte seg til VM for første gang på lenge. Og, jeg tror de er spennende outsidere. Men spennende kan man ikke si at dette ølet er.

Algerie. Ølet heter Tango. De som har smakt det, sier det er et øl på det jevne. Noe laget også er, så de kler hverandre. Ikke mye Tango der nei.

Unknown-10Russland. Baltika. Et så utrolig kjedelig øl at jeg ikke fatter at laget kan drikke det. Og det verste er at det kommer i mange forskjellige versjoner. Jeg mener da ølet og ikke laget.

8635Korea. Hite Lager sier at ølet er kaldt og friskt og det finnes til og med en hitt som sier det samme. Så da vet man det er sant. Laget? Hmmm jeg vet ingen ting om koreansk fotball. Og egentlig vet jeg vel ikke så mye om fotball i heletatt.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.