Historien om Mullineux Family Wines, er i vinsammenheng en ung historie.

Det begynte med at Chris og Andrea Mullineux  valgte å bosette seg Swartland regionen i Sør-Afrika, overbevist om at den spesielle granitt- og skiferbaserte terroir og de gamle vingårdene i området hadde potensiale til å skape virkelig stor vin. Det etter å ha jobbet i flere år for vinprodusenter i Frankrike, California og Sør-Afrika. Sammen med forretningspartnerne Keith Prothero og Peter Dart etablerte de i 2007 Mullineux Family Wines. Og de hadde rett om potensiale i området. For i løpet av veldig kort tid etablerte de seg som en av Sør-Afrikas beste vinmerker. Både lokalt og internasjonalt. Ikke hadde de bare oppnådd fra 2007 til 2016 17 femstjerners anmeldelser fra det anerkjente  Platter’s South African Wine Guide, men de hadde også fått tildelt Red Wine of the Year i 2013 og 2016. Og ikke minst, de ble kåret til Winery of the Year i 2014 og 2016.

Fotball VM.

Fotball VM i Sør-Afrika skapte store endringer for Mullineux Family Wines. Det var da den kjente indiske forretningsmannen Analjit Singh forelsket seg i Sør-Afrika. Han besøkte VM sammen med sin datter. På besøk i Franschhoek valley, følte han “a deep sense of belonging, of energy, a sense of place.” Og hva er ikke mer naturlig når du er en av Indias rikeste forretningsmenn at man kjøper tre tilstøtende vingårder til Mullineux Family Wines? Han la gårdene inn i han Franschhoek hospitality portefølje under navnet Leeu Estates. Leeu er det Afrikaanske ordet for løve og er sanskrit variasjon av Singh. I 2013 slo han seg sammen med Chris og Andrea ved å kjøpe Keiths aksjer. Samtidig byttet selskapet navn til Mullineux & Leeu Family Wines.

Mullineux Syrah 2016. Sør-Afrika, Coastal Region, Swartland. Pris kr. 299,-  Poeng 89/100.

Drua er Syrah. En rødblå farge. Duft av mørke bær, krydder, fat og små hint av blomst. Smaken er fyldig og frisk med en god munnfølelse. Lever opp til duften med bjørnebær og bitte litt krydder. En perfekt balansert syre og sødme. God tannin. Lang og god ettersmak. En vin som danser perfekt til lam eller vilt. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.