Det er ikke bare Bodø Glimt som har suksess for tiden. Også det lokale bryggeriet Bådin slår an i Bodø.

Som tidligere omtalt  i Godt Drikke, så slapp det lille bryggeriet for en liten stund siden, sin første øl. Og i følge lokalavisa an.no, kommer de nå med to til.

– Ølet er i salg på byens utesteder nå. Vi har satset på et eget juleøl, og et hveteøl, sier daglig leder Andreas Myrvold til avisa.

Normalt er juleøl både mørkt og mustig, men det er ikke Bådins variant.

Annerledes

– Vi ville lage noe annerledes. Ingen ting i veien med det tradisjonelle juleølet, men det er ikke spesielt spennende. Vi har laget et juleøl som er lysere og lettere, og som dermed passer mye bedre til den tradisjonelle norske julematen som pinnekjøtt, ribbe og lutefisk. Det er en IPA med kropp av hvete, sier styreleder Erik Hugaas Ofstad.

– Dette er et bitrere øl, med hint av blant annet sitrus. Og muligens tropiske frukter Karakter.

Utradisjonelt

Bådin lager ikke tradisjonell pils. Det ville uansett være meningsløst å konkurrere med de store ølbryggeriene. Bådin lager øl med karakter og personlighet.

Bådins mål er å ha ute fem forskjellige sorter i løpet av 2014. Og de er på god vei. Siden Bådin er et mikrobryggeri, så kan de kun lage 750 liter på hver brygging. Noe de selv benevner som eksklusive dråper.

Samtlige ølsorter har fått navn fra steder i Bodø. Rensåsen var det første ølet. Juleølet heter Stille dal, mens det belgiskinspirerte hveteølet heter Mjelle.

– Det er egentlig bare en artig greie. Og vi har mange kule navn å ta av, sier Myrvold til an.no

Prisen på ølet ligger på om lag 90–100 kroner per flaske. Men, det er på Bodøs utesteder. Godt Drikke venter i spenning på om ølet vil dukke opp på Kjeller 5 i Tromsø.

Kilde an.no

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.