Vin til pinnekjøtt.

Hva skal man egentlig drikke til pinnekjøtt?

pinnekjottTja… tradisjonen hos folk flest, er jo juleøl og akevitt. Og det er jo ikke så ille det. Men, om du vil ha vin til pinnekjøttet så vil jeg nok foreslå en tysk riesling. Først og fremst for at friskheten i rieslingen klarer fettet i kjøttet og sødmen står seg utrolig godt sammen med kålrotstappa.

Jeg har tatt hensyn til at det snart er jul og derfor kun valgt vin fra basisutvalget. Den første rieslingen jeg vil foreslå, er fra Rheingau.

Unknown-1Kloster Eberbach Hattenheimer Engelmannsberg Riesling Kabinett 2011 med varenr. 566401 til kroner 129,90.

Vinen har en vakker strågul farge. Duften er høstepler, vinkjeller og litt sitrus. Og smaken kommer igjen i smaken med litt eple, sitrus og en tett på perfekt balanse mellom sødme og syre. Og når man har spist sitt pinnekjøtt og man venter på desserten, så er den en opplevelse i seg selv og bare nyte.

Den neste er fra Mosel.

Markus Molitor Riesling Trocken 2011 Varenummer:4470501 til kroner 142,90

markus-molitor-zeltinger-sonnenuhr-riesling-spatlese-trocken-560770_pEn klassisk grønngul farge. Duften er som grønne epler og modenfrukt med en anelse blomstereng. Smaken har epler og sitrus og en veldig bra balanse mellom syre og sødme. Foruten om at den passer bra til pinnekjøttet, er det en veldig god julevin.

Om man vil ha øl som ikke er juleøl, så foreslår jeg en IPA. Gjerne fra Nøgne Ø. Men, personlig foretrekker jeg nok en Mack Juleøl.

Av alkoholfritt er det bare eplemost som gjelder. Gjerne en syrefrisk som kan hanskes med fettet i pinnekjøttet.

Også er det bare å nyte av alle julens goder.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.