Cevico ble grunnlagt som et kooperativ i 1963 og produserer vin fra druer dyrket av medlemmene i regionen Emilia-Romagna.

Disse vinene er både økologisk og i miljøsmart emballasje. Stadig flere viser økt interesse for økologiske produkter. Salgsmessig utgjør det fortsatt ikke store volumer, men vinhusene ser at dette er en produktgruppe som er i klar vekst. Dagens forbrukere er opptatt av hva et produkt inneholder og hvor det kommer fra. På Vinmonopolet har det de to siste årene vært en økning i salget av økologisk vin, fra tre til fire millioner liter – eller over 30 prosent. Over 6 prosent av all vin som Vinmonopolet selger, er økologisk. Vinmonopolet har også hatt søkelys på miljøsmart emballasje.

Nr. 82079
San Crispino Cataratto Inzolia (hvit)
Italia/Sicilia/u.å./12 prosent
Kr. 82,90 (basis) (0,5 liter)

Seks deler Cataratto og Inzolia. Gulgrønn. Deilig duft av moden pære, noe tropisk og sitrus. Smaken er frisk, men går over i en del bitterhet. Det varer. Også litt krydder og urter. Gos lengde. Til lyst kjøtt. Solid firer!

Nr. 118988

San Crispino Rosato (rosé)

Italia/Sicilia/u.å./12,5 prosent

Kr. 82,90 (bestilling) (0,5 liter)

 

86 prosent Nero d’Avola og andre, lokale druer. Blek rosa. Beskjeden duft av roser og noe frukt. Smaken byr på både sødme (5,5 g/l sukker), friskhet og fylde. Også lett bitter. Mineralsk i ettersmaken. Til skalldyr eller alene. Svak firer!

Nr. 78528

San Crispino Syrah Merlot (rød)

Italia/Sicilia/u.å./13 prosent

Kr. 82,90 (basis) (0,5 liter)

 

Syrah og Merlot i forholdet 60/40. Klar rød. Starter med et fint bærpreg – skogsbær og solbær – samt krydder og noe svart lakris. Frisk smak med mørke bær, urter og mer lakris. Tørrer i en lang avslutning. Til kjøtt og oster.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.