Om noen husker den intime Øl- og Vinfestivalen 2020,  så var det en bag in box som ble den store snakkisen. Nemlig Maximin Riesling.

Og nå kommer den tilbake, spesialprodusert for Norge. Og gjett hvor den blir presentert først? Jo, på Tromsø Øl- og Vinfestival.

Marken til Maximin ble grunnlagt av romerne for noen tusen år siden. I «moderne» tid blir eiendommen førstegang omtalt 6. februar 966 da keiser Otto den første, bekreftet en donasjon gjort i det syvende århundre av kong Dagobert. Han donerte eiendommen til Benediktinermunkene i Saint Maximin-klosteret i Trier. Og sånn gikk tiden, med tilbygg av slottet, vinkjellere og mye annet. Helt frem til Napoleon kom i 1807. Han konfiskerte gården og gjorde den til fransk eiendom frem til 1810. Da ble den solgt til Friedrich Freiherr von Handel og igjen i 1882 til Carl Ferdinand Freiherr von Stumm-Halberg – dagens Maximins tipp-tipp-oldefar. Maximin von Schubert er med andre ord 6. generasjon på den 34 hektar store eiendommen.  Men det mest fasinerende med Weingut Maximin Grünhaus, er at de igjennom hele historien har laget noen av Tysklands beste viner.

Maximin Riesling 2021. Tyskland, Mosel. Pris 479,90 Poeng 87/100 (BiB 3 liter)

Lys gul med et svakt grønt skjær. Duft av epler, fersken med hint av blomster. Frisk og fruktig smak. Meget bra balansert. Elegant ettersmak. Så langt er dette den beste riesling boksen til denne sommeren. Passer til reker og andre skalldyr og perfekt til en kveld på balkongen.  Meget bra kjøp. Kommer på Vinmonopolet i mai, men kan smakes på festivalen i morgen

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.