Lørdag går det løs med Tromsø Øl- og Vinfestival på Radisson Blu Tromsø. Og i dag og i morgen forteller jeg litt om hva man kan oppleve. Her er et lite utvalg fra bord ett

Beaulieu Vineyard Napa Valley Cabernet Sauvignon 2017. USA, California, Napa Valley. Pris kr. 399,90 Poeng 88/100

Druene er Cabernet Sauvignon 86%, Merlot 4%, Syrah 4%, Petite Sirah (Durif, P. Syrah) 3%, Touriga Nacional 3% En flott mørkerød farge. Meget bra duft av mørke bær, sjokolade og fine hint av jord og kaffe. Meget bra fylde, frisk og med en meget god munnfølelse. Lever riktig bra opp til duften. Godt balansert syre og sødme. Bra tannin. En lang og god ettersmak. Passer meget bra sammen med gryteretter. Meget bra kjøp.

Matua Rosé 2021. New Zealand. Pris kr. 139,90 Poeng 86/100.

Druene er Pinot Noir 41%, Sauvignon Blanc 40%, Merlot 19%. Lys lakserosa farge. God duft av sitrus, stikkelsbær og rabarbra. Frisk og fruktig på smak med en god og rund fylde. Bra balansert syre og sødme. En god ettersmak. En vin som vil fungerer veldig bra til kos og fisk. Til denne prisen så er det bare å si «Løp og kjøp.»

Matua Marlborough Sauvignon Blanc 2021. New Zealand, Marlborough. Pris kr. 142,90 Poeng 86/100

Druen er Sauvignon Blanc. Lys gul med et bitte lite grønt skjær. Riktig god duft av stikkelsbær, sitrus og hint av frukt og blomster. Smaken er frisk, fruktig med en fin fedme. Godt balansert syre og sødme. Lever opp til duften og med en god ettersmak. En glimrende vin til salat og kos. Ekte løp og kjøp vin. Her er det masser av vin for pengene.

Matua Marlborough Chardonnay 2020. New Zealand, Marlboroug. Pris kr. 139,90 Poeng 85/100

Drua er Chardonnay. Lysgul på fargen med et grønt skjær. Bra duft av sitrus, epler med hint av eik. God fylde, fruktig og godt balansert syre og sødme. Lever fint opp til duften med sin sitrus og grønne epler. Lang og god ettersmak. Passer glimrende til sommerkos. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.