Mathallen Restaurant, Tromsø. Foto: Marius Fiskum / www.mariusfiskum.no

Restaurantene i Nord Norge og i Tromsø i særdeleshet, er gode på å bruke lokale råvarer. Kanskje ikke så rart, da noe av det beste som finnes av kjøtt og fisk i hele verden, kommer fra området.

En annen vesentlig ting, er at restaurantgjestene i Tromsø er rimelig kresne når det handler om kvalitet og for å lykkes, må restaurantene virkelig yte det ypperste. Og blant de ypperste i Tromsø og dermed også i Norge, er Mathallen på Grønnegata i Tromsø. Og sånn har det vært siden de åpnet i januar 2015.

MFI_61931-1600x1200
Foto Marius Fiskum

Mathallen i Tromsø er mer enn restaurant. Det er også en delikatesseforretning hvor du kan finne det beste Nord Norge har å by på av råvarer eller du kan få en fiskekake eller hval burger i handa på veien ditt du nå en gang skal.

12243168_1034268089928358_4399961709894664452_n
Foto: Marius Fiskum

Mathallen restaurant har som de andre topprestaurantene i Tromsø, en ikke for stor meny. Og den skiftes med jevne mellomrom. Basert på sesong og lokale råvarer. Og det er Kjøkkensjef  Gunnar Jensen, opprinnelig fra Lyngen, som skaper den etter min mening, veldig spennende menyen. Han er, vinner av Det norske måltid 2012 og Ingridprisen 2015, tidligere sjef på Skarven Kulinariske Teater og ettertraktet gjestekokk for både regjeringsmiddager og når det beste av norsk mat skal presenteres i det store utland.

Også vinlista er en nytelse både for vin og øl elskere med masser av lokalt øl og en vinliste som varierer. Om du ikke finner det du vil ha på vinlista, så spør servitøren, det kan finnes i Mathallens vinhyller. I følge daglig leder, John Fredrik Solberg, så – Vinlisten endrer seg raskere enn jeg klarer å oppdatere den, så det er mer i hyllene nå hva som står på vinkartet.

Vårens meny finner du her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.