Den nye vinen til Kulinarisk Akademi, Kulinarisk Akademi Grüner Veltliner 2015, er resultatet av samarbeidet mellom vinhuset Weingut Stadt Krems, en  av Østerrikes eldste vinprodusenter med over 550 års historie og kokkene på Kulinarisk Akademi.

De ønsket å lage en hvitvin med kraft og konsentrasjon for å matche flere forskjellige typer mat, men med friskhet og drikkevennlighet nok til også å kunne drikkes alene. Valget falt på druen grüner veltliner fra Østerrike og på Weingut Stadt Krems. Vinen ble til gjennom en rekke smakinger av vin fra forskjellige vinmarker, og blandingen som endte opp i flasken er en kombinasjon av druer fra det eldgamle benediktinerklosteret Stift Göttweig og be8d1eb8-5ef5-4666-b02c-85fa75ee6611Stadt Krems’ vinmarker, altså fra begge sider av elven Donau.

Kulinarisk Akademi Grüner Veltliner 2015 Østerrike, Niederösterreich, Kremstal. 85 poeng.

Fargen er lys gul med hint av grønt. Fin duft av sitrus og epler. Om man kan si at noe lukter friskt, så er det dette denne vinen gjør. Smaken er frisk, rund med god munnfølelse. God fruktighet og elegant syre og sødme. Bra ettersmak. Passer sammen med skalldyr og venner en sen sommerkveld. Meget bra kjøp

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.