Tema for mandagens rimelige viner, er Spania. Felles for de fleste av vinene, er at de holder en meget hyggelig kvalitet.

Artadi Artazuri Garnacha 2014 Spania, Navarra 87 poeng

Navarra er etter min ringe mening, et av de bedre spanske distriktene. Og denne vinen lever bra opp til det. Her er det nemlig veldig mye vin for penga. Fargen er tett på det blårøde, bra duft av røde bær, litt urter og det der lille udefinerbare. Smaken er fyldig og rund, og lever bra opp til duften med sine bringebær og urter. Riktig bra balansert med et lett tannin. Lang og god ettersmak. Henrik den 4. av Frankrike, født og oppvokst i kongeriket Navarra,sa at alle bønder skulle ha råd til ei høne i gryta. Vel, dette er vinen til den. Meget bra kjøp.

El Ilusionista 2014 Spania, Castilla y León, Ribera del Duero 86 poeng.

Ribera del Duero er vel det distriktet som produserer de mest elegante vinen I Spania når de er som best. Mørk rød på fargen, bra duft av mørke bær, en anelse krydder. Bra fylde på smak, bløt mot ganen. Lever fint opp mot duften og har en riktig bra balanse mellom syre og sødme. Bra ettersmak. For meg er dette en ekte kosevin. Meget bra kjøp.

Baltasar Garnacha Viñas Viejas 2014 Spania, Aragon, Calatayud 86 poeng.

Nesten blårød på fargen. Dufter av mørke bær, litt urter og hint av fat. Riktig bra fylde på smaken, samme mørke bær som på smaken. Godt balansert syre og sødme. Fin tannin. God ettersmak. Passer fint sammen med storfe. Meget bra kjøp.

Biurko Gorri Monte Ocijo Graciano 2014 Spania, Rioja 84 poeng

Mørk rød på fargen. Litt intens duft av mørke bær, litt urter og hint av fat. Smaken er ung, men rund og fyldig. Fruktig med mørke bær og hint av samme urter som i duften.  Mild syre, bra balansert. Lang og god ettersmak. Passer sammen med gryter. Bra kjøp.

Marqués de Longares Gran Reserva 2010 Spania, Cariñena 81 poeng.

Djup rød på fargen. Duft av tørket frukt, noe plommer og hint av fat. Bløt, moden smak med frukt og en grei syre og sødme. Kort ettersmak. Passer best som kose vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.