Jeg vokste opp i Lillestrøm på syttitallet. Det var den tiden da vi satt på avholdsbevegelsens kafé Concord.

Ikke for at vi var avholdsfolk, men den lå rett under biblioteket hvor noen av oss prøvde å se ut som om vi studerte eller leste lekser. Men ikke minst, på andre siden av Stortorget lå Vinmonopolet. Og det var en lyst å se venner komme marsjerende over torget med fjoseposer i hendene, fylt av 12 kroners norsk rødvin. Ok, fylt er vel å ta i, som regel hadde man en flaske norsk rødvin i posen.

Korketrekkere.

Det var også på den tiden jeg fant ut hvor nyttig korketrekkeren var. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har vært med på å prøve å presse korken ned i flasken, skjære den opp med kniv, sette ei skrue i korken og prøve å åpne den med en tang. Alle forsøkene med like dårlig resultat. Vi hadde også den klassiske korketrekkeren med trehåndtak. Den typen man skrudde ned i korken, plasserte flasken mellom knærne og dro til gamle Erik tok en. Det var først senere, da jeg hadde flyttet fra byen, oppdaget korketrekkere, elle vinåpnere som var langt enklere å bruke. De klassiske som man kunne folde sammen og mange av dem hadde en kniv til å fjerne folien med. Alle var ikke like gode, spesielt de man fikk på smakinger og messer med diverse reklame på. Som regel altfor grove i selve ”skruen” man skrudde ned i korken. Jeg har også hatt diverse andre åpnere som skulle være kjekke å ha. Alt fra elektriske til store monstre man skulle feste i kjøkkenbenken og som alltid sto i veien. Den typen som endte i boden etter et par uker.

Favoritten.

wt-130

Den som ble min modell tilslutt, er en profesjonell vinåpner fra Le Creuset. For det første er den enkel å bruke. Lett å skru ned i korken og lett å få opp korken med to-trinns systemet for å få opp selv den hardeste kork. Jeg vet ikke om man kan si at en vinåpner er sexy, men jeg tørr allikevel si at den har et sexy design som man er litt glad for å vise frem. Og det er akkurat denne korketrekkeren som du kan vinne i dagens konkurranse. Det er bare å klikke like på Godt Drikkes Facebook side.

 

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.