Mack kommer med nordlyset.

Lansering Mack Nordlys: Fra venstre: brygger Egil Kalstad, produktsjef Cathrine Giæver og brygger Gjermund Stensrud under første produksjon av Mack Nordlys. Foto: Macks Ølbryggeri AS.
Lansering Mack Nordlys: Fra venstre: brygger Egil Kalstad, produktsjef Cathrine Giæver og brygger Gjermund Stensrud under første produksjon av Mack Nordlys. Foto: Macks Ølbryggeri AS.

Mack var det første bryggeriet i Norge som kom med sesong øl.

Og det er ikke første gange de finner inspirasjonen i naturen i Troms. Det er bare å se på de fantastiske etikettene på Arctic vannflaskene med de nordnorske fjelltoppene.

Og nå griper de tak i det mest spennende fenomenet som farer over den arktiske himmelen. Nemlig nordlyset. 1. September lanserer de Mack Nordlys, en mørk pilsner. Et øl som kommer istedenfor Høstøl og Mørketidsølet.

-Vi synes det er på tide å hylle det fantastiske naturfenomenet som nordlyset er, gjennom et eget øl, sier produktsjef Cathrine Giæver ved Mack Bryggeri.

– Tross alt er vi det eneste bryggeriet i Norge, og et av få i verden, som med jevne mellomrom brygger øl under nordlyshimmelen. Nordlyset blir ofte kalt verdens vakreste skuespill, og når dette møter verdens nordligste bryggeri er de store opplevelsene aldri langt unna, sier Giæver. –Inspirert av magien og mystikken rundt nordlyset, har vi gjort det vi gjør best; brygget øl.

Med Nordlys som designMack_Nordlys_0_5_b_5043179a

Det er Tank Design Tromsø, som sammen med Macks Ølbryggeri, står bak designet av Mack Nordlys. De spektakulære bildene som er brukt på emballasjen er tatt av fotograf Rune Stoltz Bertinussen. Han er første nordmann som har fått bildet sitt på førstesiden av Washington Post. Også det er et nordlysbilde.

– Jeg har en dyp fascinasjon for nordlyset, og er hele tiden på jakt etter motiver som oppstår gjennom lysforandringer på himmelen, sier Stoltz Bertinussen, som synes det er morsomt at et av hans nordlysbilder pryder Macks aller nyeste produkt.

Fakta om Mack Nordlys

Mack Nordlys er en premium mørk pilsner. Ølet er krydret med flere typer aromahumle, blant annet en amerikansk humle som heter cascade, som gir en unik og fruktig smak.

Fargen er vakkert lyst kopperbrun, et skum som kan spises med skje… om man nå har de lystene. Duften av humle, litt karamell og brød, er virkelig en drøm for nesen. Smaken er litt som duften, med en flott balanse mellom sødme og bitterhet.  Ettersmaken kunne vært litt lenger, men det er bare en parentes.

Ølet skal være i butikkene ca. den 1 september- Noe å glede seg til.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.