Det finnes knapt noe som er mer tradisjonsbunden enn juleølet. Og i Troms og Finnmark er det Mack Juleøl som er sterkest forbundet med jul.

Den 29. April 1877 overtok Ludwig Mack tomta hvor Mack bryggeri holder til og startet byggingen av verdens nordligste bryggeri. Allerede sensommeren 1877 sto bryggeriet ferdig og tidlig 1878 ble Potøl lansert som det aller første ølet. Senere lansert de Bayerøl i 1878, Bokøl 1883 og Pilsner og Lagerøl 1888. Juleølet til Mack har vært brygget siden 1930 tallet. Så jo, tradisjoner er Mack gode på.

I dag er Mack Ølbryggeri Norges fjerde største bryggeri og en av Nord-Norges sterkeste merkevarer.

Mack Mikrobryggeri.

Mikrobryggeriet ble tatt i bruk år 2000.  Og motto til mikrobryggeriet er ganske spennende. For som bryggerimesteren på Mack Bryggerier en gang fortalte Godt Drikke, «-Vi har en regel på mikrobryggeriet og det er å ha ingen regler. Alt skal kunne være mulig.»

Og med kombinasjonen Rock og masser av entusiasme, har de oppgjennom årene brygget en rekke spennende øl. En av mine favoritter er Haakon Senior, et øl som var basert på oppskriften til Haakon, bare litt mer av alt. I dag er det Eivin Milde som sjefer på Mikrobryggeriet.

Juleøl med din glede.

På julemessa har Mack Bryggerier med seg alle de tradisjonelle juleølene.  Både de til butikk og til Vinmonopolet. Hvert år så setter Mack en del av juleølet til side og som får lagre i et år til. Og vellagret juleøl blir også presentert. Foruten om det kommer de med Julebock, et øl som holder hele 9 % alkohol og som jeg personlig synes er riktig spennende.

Mikrobryggeriet kommer med en rekke av mine favoritter. Jeg nevner i fleng Bloody Christmas 8%, Weizenbock Julebrygg 8,7% og  et butikkøl, Do They Know It’s Christmas Stout? 4,7%.

Men jeg håper de har med en rekke av de andre spennende ølene fra Mikrobryggeriet.

Klikk på denne linken så finner du billetter her. 

Foto. Marius Fiskum

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.