Marjorie Gallet er en av disse sterke kvinnen som man i blant finner i vinbransjen.

Som 23 åring, nyutdannet ønolog og med lån fra banken, startet hun sin egen vingård i Côtes du Roussillon. Og det var ikke så veldig populært blant sure, gamle menn at en kvinne, og en ung kvinne enda, lykkes i vinbransjen. Vingården Le Roc des Anges, navnet  symboliserer den lyse grunnen i vinmarkene hennes. Et jordsmonn som er heller uvanlig for området og som ellers preges av mørk skifergrunn. Hun startet med ti hektar vinmark. I dag har hun hele 25 hektar. Helt frem til 2008 drev hun gården alene, men nå drifter hun gården sammen med sin mann Stephane.

Deres produksjon i dag viser stor bredde med gjennomgående meget høy kvalitet. Vinene fra Roc des Anges og Terres de Fagayra er dyrket biodynamisk siden 2011, og er økologisk sertifisert.

Les Vignes de l`Aire Effet Papillon 2017. Frankrike, Languedoc-Roussillon , Côtes du Roussillon. Pris kr 169,90. Poeng 89/100

Ny årgang. Druene er Garnacha 70%, Syrah 15%, Carignan 15%. En vakker mørkerød farge. God duft av mørke bær med hint av marken den vokste opp i. Smaken er rund og bløt. Frisk og fruktig.  G Tett på perfekt syre og sødme. Meget bra tannin. Lang og god ettersmak. En vin som vil gå riktig bra sammen med høstens lam. Her er det virkelig mye kvalitet for pengene. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.