Philipp Kuhn var 20 år gammel da han overtok gården fra sin far i 1992. En 20 ha stor gård som hadde vært i familiens eie siden 1700 tallet.

Philipp Kuhn har like stor fokus på sine røde viner som sine rieslinger. Når det snakkes om rødvin, så er det først og frem  Spätburgunder, men også et viss del Frühburgunder, Merlot og Cabernet Sauvignon. Han vinifiserer de røde druene på en tradisjonell måte med spontangjæring samt lagring på gamle trefat og franske eikefat.

Noe av det først Philipp Kuhn gjorde da han overtok gården, var å legge om til økologisk landbruk. Og han har høstet mye annerkjennelse for den jobben han gjør, blant annet så har han blitt kåret både som den «hurtigst stigende stjerne» i 2011 og en av Tysklands beste vinprodusenter.

Kuhn Spätburgunder Tradition 2018. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 199,80 Poeng 91/100

Drua er Pinot Noir. Klar rød farge. God duft av kirsebær med litt fat og krydder. Frisk, fruktig på smak. Elegant fylde og en mild tannin. Lever fint opp til duften med sine kirsebær, og bitt litt fat. Balansert syre og sødme. Mild tannin.  Meget god ettersmak. Kan brukes til lyst kjøtt, men også til kos. En løp og kjøp vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.