Godt Drikke har de siste årene skrevet  at trenden i Europa er lett og lys vin.

En trend som jeg personlig har vært veldig glad for. Også i USA slår denne trenden igjennom. Selv om jeg ikke er helt enig med en skribent fra USA som hevder at perioden med Amarone er død. God Amarone vil aldri forsvinne. Uansett, her kommer noen forslag på lette og crispy viner til en slunken lommebok.

Lagar de Besada Albariño 2020 Spania, Galicia, Rias Baixas Pris kr. 123.30  

Denne vinen har jeg skrevet om før, men da i halv flaske. Jeg vet ikke om det er noe jeg innbiller meg, men opplever at vinen er friskere i helflaske. Drua er Albariño. Lys gul på farge med et lite grønt skjær. Bra duft av epler, sitrus og hint av urter. Frisk og fruktig på smak med samme epler og sitrus som i duften. God syre. Bra ettersmak. Passer fint sammen med fisk eller til salat. Meget bra kjøp.

Dönnhoff Riesling Trocken 2020. Tyskland, Nahe. Pris kr 139,90 Poeng

Fargen lys, gulgrønn. Duften har epler, sitrus og blomstereng. Smaken er lett og elegant. Frisk og fruktig. Fine toner av epler, pærer og sitrus. God syre og en lang, og ikke minst, god ettersmak. En vin til skalldyr og slappe dager i hagen. Meget godt kjøp.

Reichsrat von Buhl Riesling Trocken 2020. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 145,90

Testens absolutt beste vin. Strågul farge med et grønt skjær. God duft av sitrus, grønne epler med fint hint av urter. Frisk og fruktig på smak med et elegant hint av eplene og sitrusen fra duften. Meget bra syre og sødme. Lang, elegant ettersmak. Passer til alt godt fra havet. En utrolig pris til en meget bra vin.

Meinklang Grüner Veltliner 2020. Østerrike, Niederösterreich, Kremstal. Pris kr. 165,00

Fin lysgul farge. Lekker duft av moden frukt som epler og sitrus. Frisk og fyldig på smak. Fruktig med god frukt og noen kryddertoner. Meget bra balansert syre og sødme. Fin ettersmak. Jeg vet at man anbefaler denne vinen til lyst kjøtt men prøv den sammen med lammesteken og få en riktig bra opplevelse. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.