Kongekrabbe på flere vis.

Foto. NRK. Kongekrabbe.
Foto. NRK. Kongekrabbe.

Etter at sovjetiske forskere satte ut kongekrabbe i  Murmanskfjorden på sekstitallet, har den spredd seg ned kysten vår

Og de kommer raskt. Siden de er uønsket i faunaen vår, så spis dem så hurtig du kan før de overtar havbunnen vår. Derfor kommer Godt Drikke med noen forslag til hvordan de kan fortæres, alt i det godes tjeneste.

Kongekrabbe i kremet thaipastakrabbe023

Kongekrabben dampes med sukker og salt. Koketid ikke mer en 10 minutter. Hvis krabben allerede er kokt dampes den lett i 5 minutter. Mens den damper hakker du opp litt hvitløk og fersk ingefær. Brun dette lett til det er mørt i en kjele og tilsett chilipasta av rød farge.

Tilsett kremfløte og pisk det godt sammen. La dette koke lett i 1 minutt.

Legg krabbebitene over i en serveringstallerken og hell over sausen.

Klipp fersk koriander over. Pynt med limebåter. Drikk gjerne en Haandbryggeriet Blondie.

Grillet_Kongekrabbe_225bGrillet Kongekrabbe med avokadocrème

Denne er kreert av Gunnar Hvarnes, bidrag til årets kokk 2006

Ingredienser: 400 gr. renskåret kongekrabbe, kajennepepper, litt matolje, 2 modne avokado, 1ss crème fraiche, 1/2 fedd hvitløk, saft av 1 sitron, 2 plommetomater, 1 ss finhakket gressløk, 2 ss søt soyaolje, 2 ss brunet smør, salt og pepper.

Fremgangsmåte: Vend kongekrabbe i litt matolje. Ha på salt og pepper. Grilles i grillpanne eller på grill til den er medium stekt ( få min). Deles i fine biter ved servering. Skrap avokado ut av skallet med skje. Tilsett crème fraiche, hvitløk og saft av sitron. Kjør dette i en foodporcessor. Tomatene rives på rivjern og legges i en sil over natten. Smak til med salt, pepper og gressløk. Bland soya med brunet smør. Serveres temperert.

Drikkeforslag: Dönnhoff Riesling .

Og helt til slutt,  Den klassiske1877

Kokt Kongekrabbe med fersk loff, dill og majones er et enkelt og velsmakende måltid som er ferdig på en, to, tre. Passer godt som forrett eller et alternativ som overgår «rekeaften». Et godt tips er å kutte klørne på langs før servering. Det forenkler måltidet. Drikke kan være Mack 1877 eller Kloster Eberbach Steinberger Riesling Kabinett 2011.

Kilde: Berlevåg kongekrabbe.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.