Årets utvalg på Vinmonopolet er enormt. Hele 201 forskjellige øl.

Selvfølgelig kan ikke undertegnede smake seg gjennom alle, så årets anmeldelser er basert på noen klassikere og de som jeg er nysgjerrig på. Nytt av året, er at Godt Drikke ikke har et smakspanel, men er helt og fullstendig basert på min subjektive opplevelse av de ulike ølene. Del to av anmeldelsen av juleølet på vinmonopolet, kommer den 5 desember.

Ringnes Julebokk. 9% alkohol. Pris kr. 44,90
Ringnes.

En av klassikerne på norske julebord. Mørk gyllenbrun farge. God duft av malt, noe søtt som fra honning, papir og brød. Smaken har fin sødme som lever godt opp til den meget balanserte bitterheten. En lang, flott ettersmak. Ølet vil passe helt glimrende til både ribba og røkt pinnekjøtt.

Berentsens Julefnugg 6,5% alkohol. Pris kr. 49,80
Berentsens Brygghus

Djup gyllenbrun på fargen. En litt søtlig duft som slettes ikke er ubehagelig. Karamell og røstet malt. Smaken lever fint opp til duften med en fin søtlig fruktighet. Frisk og fyldig. Riktig bra balansert med en bra ettersmak. Passer glimrende til pinnekjøtt.

Hansa Ekstra Vellagret Julebrygg 6,5% alkohol. Pris kr. 41,10
Hansa Borg Bryggerier

Mørk rav på farge. Fin duft av malt og karamell. Smaken er sødmefylt, bra fylde og friskhet. Fin balanse mellom sødme og bitterhet. God ettersmak. Passer til de fleste typer julemat.

Mack Juleøl . 6,5% alkohol. Pris kr. 43,-
Mack Ølbryggeri

Rødbrun farge. Bra duft av karamell, malt og litt nøtter. Smakene er frisk med riktig bra fylde. Fin sødme, balansert mot bra bitterhet. Riktig bra ettersmak. Et juleøl som passer glimrende til det de fleste juleretter.

Aja Julekvad. 10% alkohol. Pris kr. 69.90
Aja Bryggeri

Et øl i klosterstil. Kobberfarge. Bra duft av sitrus, malt og hint av krydder og urter. Smaken er fyldig med middels friskhet. Samme sitrus og krydder som i duften. Lang og fin ettersmak. Passer fint sammen med pinnekjøttet.

Hansa Juleøl. 6,5% alkohol. Pris kr. 39,60
Hansa Borg Bryggerier.

Gyllenbrun farge. Duft av malt, karamell og en anelse krydder. Frisk smak med en ok fylde. Fin sødme som balanseres av ok bitterhet. Bra ettersmak. Ennå et allround juleøl.

Dahls Juleøl 6% alkohol. Pris kr. 37,30
Ringnes.

Gyllenbrun farge. Malt og krydder på duften. Smaken er har bra fylde og friskhet. En av de bra, tradisjonelle juleølene med bra sødme og bitterhet. God ettersmak. Passer sammen med ribba.

Borg Juleøl 6,5% alkohol. Pris kr. 39,60
Hansa Borg Bryggeri.

Gyllenbrun farge. Duft av malt med hint av kaffe og krydder. Bra fylde. Ok sødme som balanseres fint av en god bitterhet. Smaken har kaffe og sjokolade. Går fint sammen med ribba.

Berentsens The Holy Bock Vanilla 7,5% alkohol. Pris kr. 58,90
Berentsens Brygghus

Mørk kobberfarge. Duft av vanilje og nugat. Smaken har fin fylde, mye sødme, vanilje og krydder. Lang ettersmak. Et øl som kan gå bra sammen med dessert. Ikke helt min kopp te.

Aass Juleøl Vellagret 9% alkohol Pris kr. 49,90
Aass Bryggeri

Fin mørkebrun farge. Duft av malt, krydder og det lille udefinerbare. Grei fylde. Rikelig sødme, kaffe og karamell. Bra ettersmak. Et øl som kan passe til dessert.

Flere anmeldelser av juleøl den 5 desember.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.