Hansa Borg bryggerier er på mange måter synonymt med Bergen. Nesten på lik linje med Bryggen, Ulriken og Fløyen.

Hansa ble stiftet i 1891. Waldemar Stoud Platou kjøpte opp det lokale bryggeriet Det Sembske Bryggeri, og gav det sitt nye tysk-assosierte navn, oppkalt etter hanseatene som tidligere var virksomme i Bergen. Bryggeriet holdt opprinnelig til på Kalfaret ved foten av Fløyfjellet, men i løpet av 1980-tallet flyttet bedriften mesteparten av sin aktivitet til industriområdet Kokstad knappe to mil sør for Bergen sentrum.

Butikkøl.

Hansa Juleøl. 4,7 % alkohol. Terningkast 4.

Rødbrun på fargen. Som et bra bayerøl. Duften er litt forsiktig med karamell og hint av nøtter. Smaken har malt, noe sitrus og karamell. Riktig bra balansert. God ettersmak. Passer sammen med fisk.

Hansa Julebrygg Ekstra Vellagret 4,7% alkohol Terningkast 4.

Mørk rav på fargen. Duft av karamell, litt tørket gress. Smaken har bra sødme med karamell, sjokolade og hint av krydder. Balanseres av ok bitterhet. Bra ettersmak. Passer bra til lutefisk.

Vinmonopolet.

Hansa Juleøl. 6,5% alkohol. Terningkast 4.

Gyllenbrun farge. Duft av malt, karamell og en anelse krydder. Frisk smak med en fin fylde. Bra sødme som balanseres av ok bitterhet. God ettersmak. Et allround juleøl.

Hansa Juelale. 9 % alkohol. Terningkast 4

Fin mørkebrun farge. Ok skum. Duft av malt, kaffe og sjokolade. Kunne kanskje hatt litt mer duft. Smaken er fyldig med bra bitterhet. Ølet lever fint opp til duften. Bra ettersmak. Passer sammen med de lettere julmatvariantene.  Bra kjøp.

Hansa Ekstra Vellagret Julebrygg 6,5% alkohol. Terningkast 5.

Mørk rav på farge. Fin duft av malt og karamell. Smaken er sødmefylt, bra fylde og friskhet. Fin balanse mellom sødme og bitterhet. God ettersmak. Passer til de fleste typer julemat.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.