Vingården Fratelli Serio & Battista Borgogno holder til på toppen av de legendariske vinmarkene Cannubi i Barolo. Og i dag er det femte generasjon som drifter gården.

Cannubi er allerede omtalt som noe unikt allerede på 1700 tallet og vinene fra vinmarkene var viden kjent.

Vingården Fratelli Serio & Battista Borgogno ble grunnlagt 1897 av Cavalier Francesco Borgogno. Vinen ble den gangen solgt i den lille tavernaen til Cavalier Francesco Borgognos hustru i Barolo. Men riktig fart på sakene ble det med 3. generasjon på gården, Serio Borgogno. Allerede som ung mann reiste han til Frankrike for å lære mer om vin og vindyrking. Og fant ut at det som var holdbart i det lange løpet, var å droppe alt som het trender og dyrke frem potensiale i fra markene og tradisjon. På tross av at Cannubi ikke var særlig kjent på den tiden, klarte han å selge vinene sine til stor sett hele verden… og ikke minst fikk han frem navnet Cannubi.

I dag er det fjerde og femte generasjonen som arbeider i markene på gården. Marco Bolla, ektemannen til Anna Borgogno, Serio Borgogno eldste datter, er i dage den som drifter gården og kjelleren. Siden 2010 sammen med deres eldste datter Emanuela Bolla. Og fortsatt gjelder Serio Borgognos filosofi. «Følg tradisjonene, glem ikke opprinnelsen din og beskytt dem».

Fratelli Serio & Battista Borgogno har i dag cirka 3 hektar land i Cannubi. Ikke for at de ikke vil ha mer, men det er komplett umulig og kjøpe mer land. En annen sak er at Cannubi er Barolos dyreste vinmarker.

Vinnotater,

Foto Vidar Pedersen

Serio & Battista Borgogno Seriulin Langhe Dolcetto 2017. Italia, Piemonte, Alba Poeng 88/100

Drua er Dolcetto. Fin rød farge. Duft av kirsebær og krydder, hint av fat. Smaken er mild og rund. Frisk og fruktig med en balansert syre. Lett tannin. God ettersmak

Serio et Battista Borgogno Barbera d’Alba Superiore 2014. Italia, Piemonte, Alba Poeng 89/100

Hundre prosent Barbera. En varm rød farge. Duft av kirsebær, litt tre og litt krydder. Frisk med bra fylde på smak. Riktig bra balansert syre. Bra tannin. Lever fint opp til duften. En riktig god ettersmak.

Serio & Battista Borgogno Barolo 2014. Italia, Piemonte, Barolo Poeng 89/100

Laget på Nebbiolo. Rubinrød med brunt skjær. Duft av røde bær. Tre, blomst og litt krydder. Frisk og fyldig på smak. Frisk syre, lav tannin, bra balansert. Meget bra ettersmak.

Serio et Battista Borgogno Barolo Cannubi 2014. Italia, Piemonte, Barolo. Poeng: 89/100

Drua er Nebbiolo. En mørkerød farge. Dufter av kirsebær, tre  og krydder. Smaken er fyldig, fruktig og lever opp til duften. Meget bra balansert syre og sødme med en god tannin. Meget god ettersmak.

Serio et Battista Borgogno Barolo Cannubi Riserva 2012. Italia, Piemonte, Barolo. Poeng 93/100

Drua er Nebbiolo. Fargen er dyp rød med et lite brunt skjær. Lekker duft av mørke bær. Fat og tørkede blomster.  Meget bra fylde, rund men frisk. Riktig god munnfølelse. Bra sødme og syre. Bra tannin. Fantastisk ettersmak. En vin jeg skulle elske å smake igjen om ni, ti år.

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.