Familien Bousquet kommer fra byen Carcassonne, i Sør-Frankrike, og har 4 generasjoners erfaring med vinproduksjon.

En ferie i Argentina i 1990 var alt som skulle til. For tredjegenerasjons vinmaker Jean Bousquet, var det kjærlighet ved første blikk. Og det som utløste den stor kjærligheten, var Gualtallary-dalen.  Et naturskjønt område, tørt terreng høyt oppe i Tupungato-distriktet i Uco-dalen i Argentinas Mendoza-regionen. Et ideelt sted for å dyrke økologisk viner. Da Jean Bousquet startet prosjektet sitt, var det ikke mange som trodde på ham. Lokalbefolkningen avfeide området som for kaldt til å dyrke druer, mens Bousquet, på den annen side, mente at han hadde funnet den perfekte blandingen mellom sitt franske hjemland og den nye verden. Nemlig  solrikt, med høy naturlig syre i druene og et potensial for relativt fruktbare viner. I dag betrakter de fleste vinkjennere området som noe av det beste som finnes i Mendoza-regionen.

Guillaume Bousquet, Anne Bousquet og Labid al Ameri

I 2002 ble  Bousquets datter, økonomen Anne Bousquet, og hennes ektemann Labid Al Ameri, en del av prosjektet. De var fasinert av muligheten den tilbød for å sette deres felles filosofi om bærekraft ut i livet og de begynte  å investere i Domaine Bousquet. I 2005 startet Al Ameri seg til sin svigerfar på heltid, og hjalp til med byggingen av vingården. I 2009 flyttet paret til Tupungato permanent, og overtok fullt eierskap av Domaine Bousquet i 2011.

I dag produserer Domaine Bousquet 4 millioner liter i året og eksporterer 95 % av volumet til mer enn 50 land. Domaine Bousquet er blant de 20 beste argentinske vinprodusentene når det gjelder eksport og er ledende innen økologisk vin.

Dom. Bousquet Brut. Argentina , Mendoza , Tupungato – Valle de Tupungato. Pris kr. 159,90 Poeng 86/100

75% Chardonnay, 25% Pinot Noir. Lys Gulgrønn farge. God duft av epler, sitrus med hint av kjeks. Frisk og fruktig på smak. Fine bobler. Lever opp til duften på alle måter. Bra balansert syre. God ettersmak. En vin som passer best til kos varme sommerkvelder. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.