EU vil at alkohol skal merkes med ingredienser og næringsinnhold på samme måte som annen mat og drikke. – Forslaget har vår fulle støtte. Folk har krav på å vite hva de putter i munnen, sier direktør Petter Nome i Bryggeri- og Drikkevareforeningen.

Pressemelding.

Han tror også mange vil få aha-opplevelser når de ser at øl kun består av naturlige råvarer og inneholder langt færre kalorier enn folk flest er klar over.

EU-kommisjonen foreslo i går at øl-, vin- og brennevinsprodusentene skal få en prøveperiode på ett år, der de oppfordres til frivillig merking av drikkevareemballasjen. Etter prøveåret skal det avgjøres om selvreguleringen fungerer godt nok, eller om innholds- og ingrediensmerking skal pålegges gjennom lov. Det vil i så fall også omfatte Norge.

Petter Nome

Flere bryggerier i Norge merker allerede emballasjen med ingredienser og næringsinnhold, selv om drikkevarer med over 1,2 prosent alkohol er unntatt fra merkekravet.

– I en overgangsperiode vil det by på problemer for små bryggerier som brygger mange små porsjoner med ulike øl og ikke har tilgang til laboratorier, sier Nome.

Han tror likevel det vil gå seg til for de fleste, og regner med at merkekravet bare vil omfatte batcher som overstiger et visst antall tusen liter.

Den europeiske bryggeriforeningen (Brewers of Europe) har vært en av de ivrigste pådriverne for obligatorisk merking av ingredienser og næringsinnhold på alkoholemballasje.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.