Av og til lurer jeg på hvorfor vi bare drikker musserende vin til spesielle anledninger, som nyttår, 17. Mai, bursdager og seire i sykkelløp.

Egentlig er musserende vin helt fantastisk hverdagsvin som passer til alt fra fårikål til kos. Derfor er det en vin som skulle nytes oftere. Spesielt når man ser på pris og kvalitet.

Pedregosa Reserva Clos Brut Nature. Spania Pris kr. 139,90  88/100 poeng

Hvilken vin… lysgul med et lite grønnskjær på fargen. Vakre, små bobler. Lekker duft av epler, sitrus, toast og det der lille udefinerbare som jeg elsker. Smaken er frisk og lever fint opp til duften med sine epler og sitrus. Riktig bra balansert syre og sødme og med en meget fin ettersmak. Passer fint sammen med skalldyr eller sammen med gode venner og kos. Løp og kjøp.

Crémant de Savoie. Frankrike, Savoie Pris kr. 173,60  86/100 poeng

Jeg kan ikke huske sist jeg smakte en Crémant fra Savoie. Og man blir bestemt ikke skuffet. Gulgrønn på fargen. Elegante bobler. Gode dufter av sitrus, epler og kanskje noe brød og urter. Smaken er fyldig og frisk. Samme sitrus og epler som i duften med en riktig bra balansert syre og sødme. God ettersmak. Passer fint sammen med skalldyr og påskesol. Meget bra kjøp.

Baron Aîmé Crémant de Bourgogne. Frankrike, Burgund. Pris kr. 154,- 84/100 poeng.

En nesten klassisk Crémant fra Burgund med sin lyse strågule farge. Små fine bobler. God duft av grønne epler, sitrus og noe gjærbakst. Smaken er lett og frisk med epler, sitrus og toast. Bra balansert syre og sødme. Fin ettersmak. Passer bra både til aperitiff og til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.