Prosecco og italiensk musserende vin er populært som aldri før.

Og vineksperter og «forståsegpåere» river seg i håret for det er en vedtatt sannhet at italienske bobler er noe søtt kliss. Og ja, det er mye søtt kliss på markedet, men det er mye bra også. Så møt sommeren med åpent sinn og nyt de boblene du liker best. Her er fire av 9 som ble testet de siste ukene.

Giol Prosecco Spumante 2017. Italia, Prosecco. Pris kr. 134,90

Laget på Glera. Har en gulgrønn farge, duft av frukt og sjasmin en varm sommerkveld. Ung og frisk i smaken med epler og sitrus. Grei ettersmak. Mye bobler for pengene. Godt kjøp

Ferrari Trento Brut. Italia, Trentino-Alto Adige, Trento. Pris kr. 199,90

Laget på Chardonnay. Strågul på fargen. Fine bobler som kiler nesen når man stikker nesen i glasset for å få duften av epler, sitrus og brød. God fruktighet, bra syre. Elegant ettersmak. Laget på «champagnemetoden» og er ikke en prosecco men et meget bra kjøp.

Casabianca Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut. Italia, Veneto, Pris kr. 134,90

Det er ikke mange dagene siden jeg omtalte denne vinen, men en god sak kan ikke nevnes for ofte. Lys gul med et grønt skjær på fargen. Helt greie bobler. Bra duft av sitrus, pærer og et lite hint av urter. Frisk fruktig smak, bra syre og sødme. Samme sitrus og pære som i duften. God ettersmak. I forhold til pris, et meget godt kjøp.

Jeio Prosecco Brut. Italia, Prosecco. Pris kr 144,90

Laget på Glera. Jeio Prosecco Brut er en lavmælt, kanskje litt undervurdert vin. Lys gul med et grønt skjær på fargen. Fine bobler. Duft av sitrus, aprikos med en ren, frisk smak. Bra syre og sødme. Bra ettersmak. Bør etter min ringe mening drikkes ung og gjerne sammen med polenta og sopp. Meget bra kjøp

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.