Krabbe, asparges og kald vin hører liksom sommeren til.

For en stund siden, fant jeg en oppskrift på 3iuka, sjømatrådets hjemmeside, med kongekrabbebein og asparges. Noe som er tett på den optimale sommernytelsen. Og det beste av det hele, den er kjapp og enkel å lage og ikke minst, den passer glimrende både til forrett og til lunsj.

Kongekrabbe med asparges og sitronhollandaise

Ingredienser til fire personer.

3 stk kongekrabbebein, kokt. Her kan man få ferdig kokte, men vil du koke selv, se fremgangsmåten under.
12 stk asparges

Hollandaise. Kan også kjøpes på pose.

3 stk eggeplomme
2 ss sitronsaft
150 g smør
salt og pepper

Tilbehør

loff
lime

Framgangsmåte

Klipp opp skallet på krabbebenene og ta ut kjøttet i så store deler som mulig.

Brekk av den lyse, nederste delen av aspargesstilkene og skrell den nederste delen litt. Kok asparges i lettsaltet vann med en liten klype sukker, i ca. 2 minutter.

Hollandaise

Smelt smør. Rør sammen eggeplomme og sitronsaft. Sett bollen med eggeplomme over et kar med varmt vann. Rør til det tykner. Visp inn smør litt om gangen til en fyldig saus. Smak til med salt og pepper og hold sausen forsiktig varm.

Server kongekrabbe med asparges, sitronhollandaise, loff og limebåter.

Koking av rå kongekrabbeklør og bein

Kok opp vann tilsatt 2 ts salt pr l vann. Tilsett gjerne krydder og urter etter ønske. Kongekrabben kan gjerne kokes i en court bouillon. Legg kongekrabbebeina i det kokende vannet og kok forsiktig til de skifter farge og noen minutter i tillegg. Vannet skal så vidt boblekoke. Koketid 5 – 10 minutter avhengig av tykkelsen på beina. Ta kasserollen vekk fra varmen og la kongekrabbebeina ligge i kokevannet noen minutter.

Godt Drikkes drikkeforslag.

Her er det tørr riesling for alle pengene. Siden det er en rett som jeg synes er eksklusiv, vil jeg gjerne legge litt ekstra penger på vinen. En vin som vil fungerer fantastisk til, er Philipp Kuhn Steinbuckel Riesling Trocken GG 2016. En vin som jeg tidligere har gitt 91 poeng og koster cirka 310 kroner. Også musserende fungerer glimrende til denne retten. Gjerne en av Tysklands beste sektrprodusenter. Raumland Riesling Brut. Prisen er 199,- kroner.

Foto. 3 i uka.

2 KOMMENTARER

  1. -men å drikke disse vinene iskalde er jo litt bortkastet, de må da opp i 8-10 grader før smakene blir frigjort?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.