Av og til så finner man en vin som gjør en glad langt inn i sjelen. En sånn vin er Château Salettes Bandol Rosé 2017.

Château Salettes ligger mellom Marseille og Toulon ved middelalderlandsbyen La Cadière D’Azur i Provence. Jordsmonnet her består av kalk, sandstein og leire. Vinmarkene ligger om lag 200 meter over havet og med utsikt over Middelhavet og Saint-Cyr-les-Lecques.

Det er forskjellige forklaringer på navnet Salettes. Man tror at eiendommen er enten oppkalt etter den galliske stammen Salettas fra romertiden, eller etter et middelaldersk saltlager. 18 generasjoner har eid Salettes siden 1604 og i dag eies det av Jean Pierre Boyer. Alexandre Le Corguillé ble ansatt i 2011 som  ansvarlig for vinproduksjonen. Noe av det første han gjorde, var å legge om eiendommens 40 hektar til organisk produksjon.

Ch. Salettes Bandol Rosé 2017. Frankrike, Provence, Bandol. Pris kr. 229,90 Poeng 90/100

Druene er Cinsault 30%, Grenache 35%, Mourvèdre 35%. Lys rosa på farge. Lekker duft av røde bær med fint hint av blomster og bitte litt sitrus. Fin fylde, frisk og fruktig på smak. En lett sødme og en meget bra balanse mellom syre og sødme. En tørr, fruktig ettersmak. Passer virkelig bra sammen med sjømat men fungerer også meget bra til kos og venner. En vin som gleder sjel og hjerte. Løp og kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.