Så er det tid for alle øl-nerder å kåre Årets Øl.

Kåringen er et samarbeid mellom Apéritif, Ølakademiet, Norbrygg og Ølportalen. Parallelt med nettavstemningen jobber en fagjury med å kåre Årets Øl Nykommer 2014.

I alt er det134 forskjellige øl fra til sammen 16 norske bryggerier som deltar i denne fjerde utgaven av Årets Øl Publikumsprisen. Ølene fordeler seg på seks ulike kategorier. Så det kåres en publikumsfavoritt i hver kategori.

Som vanlig er det mange forskjellige øl som vil bli etterlyst og som noen synes er urettferdig ikke er med, men det er det enkelt bryggeri som selv har valgt hvilke øl de stiller med og om de ønsker å være med i avstemningen. For eksempel deltar ikke Haandbryggeriet i år.

Jeg er ikke udelt begeistret for kåringen, da den som regel kommer litt skjevt ut da det er øl-nerdenes templer, Ølakademiet, Norbrygg og Ølportalen, som arrangerer avstemningen. Jeg er temmelig sikker på at hadde f.eks. Dagbladet eller VG vært med på arrangementet, ville resultatet til slutt, sett ganske annerledes ut. Men, nå er det ikke sånn og det er prisverdig at de overnevnte har tatt initiativet   til kåringen.

Så bruk nå din demokratiske rett og stem. Her finner du «stemmeseddelen»

Kilde. Apéritif

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.