Verdens mestselgende likør fyller 40.

Det er ikke alle som blir FFF. Altså førti, feit og ferdig. Iallfall ikke om vi snakker om likør. Baileys fylte nemlig førti år den 26. November.

Baileys er verdens mestselgende likør og har vært på markedet siden 70-tallet. Populariteten har steget for hvert år, og er i dag den mest populære kremlikøren i landet. En ny undersøkelse gjort av produsenten Diageo viser at hele 62% av Norges kvinner nyter eller drikker Baileys.

I 2011 produserte CNN en liste over verdens mest populære drikker. Øverst på listen finner vi naturlig nok vann, etterfulgt av Coca-Cola og kaffe, og på en 32. plass finner vi Baileys. Hvert år selges det 82 millioner flasker Baileys over hele verden, i Norge kjøper vi omtrent en halv million flasker per år.

– Helt siden Baileys ble lansert i Norge i 1974, har salget vært blant de høyeste i Europa, sier Guri Rime, kommunikasjonsansvarlig hos Diageo. – Vår nye undersøkelse viser at norske damer elsker likøren, og de fleste av dem er i aldergruppen 40 år. Det er jo artig at 40 åringen er mest populær blant dem som er 40, smiler hun.

Ikke bare for kvinner

Til tross for at over 60% av kvinner i Norge nyter Baileys, drikker 43% av menn også likøren.

– Til tross for at Baileys har et litt feminint rykte viser jo dette oss at det er mange av gutta som setter pris på den gode smaken. Dette er sikkert et resultat av at mange nyter likøren til kaffen, forteller Guri Rime. – Jeg tror mange har oppdaget at Baileys er en allsidig likør som kan brukes i drinker, som ingrediens i baking eller alene. Vi er utrolig stolte over å representere drikken i Norge og gleder oss til 40 nye år, avslutter Guri.

Baileys Irish Cream

diageo-0120Baileys Irish Cream ble dannet av Gilbey of England, som var en enhet av International Distillers & Vintners – et bryggeri, vin og brennevinsselskap, etablert i 1962 etter sammenslåing av W & A Gilbey og United Wine Traders. I 1971 forsøkte de å lansere et produkt på det internasjonale markedet, og tre år senere så Baileys dagens lys. Signaturen RA Bailey ble inspirert av Baileys Hotel i London.

****

Fakta om Baileys:
  • Lansert 26. november 1974
  • 40 000 kuer står for produksjonen av melken
  • Alle kuene er fra Irland og utgjør 5% av den totale irske melkeproduksjonen
  • Det brukes over 275 millioner liter melk per år for å produsere Baileys
  • Hvert minutt, hver dag nytes det 2 365 glass Baileys
  • Hvert år kåres den beste melkekua i Irland og blir hedret med tittelen «Baileys kua»

Kilde: Pressemelding.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.