Så skjer det. Første etappe av Arctic Race på 192 km går fra Bodø til Bodø.

Profil-Bodoe-Bodoe_largeDog går etappene via Fauske, Rognan og Misvær med fem klatringer og tre sprint. Det kan bli en veldig tøff etappe selv om klatringene ikke er beinharde så kan blåsten rundt Bodø gi ganske slitsomme forhold. Favoritt? Vanskelig og si, men av de norske, vil jeg nok sette en knapp på Lars Petter Nordhaug. Først og fremst for det han viste av klatreegenskaper i Tour de France. Men, man kan aldri overse Thor Hushovd. Han har hatt noen fantastiske resultater de siste tiden.

Vi er sør for Lofoten.

9599630_origMen, Taste Of North AS er hjemmehørende i Bodø.  Selv om de har topp moderne produksjonslokaler på Korsnes i Tysfjord, i nær tilknytning til Lofoten. Med eget fiskemottak. Et firma som produserer noe av Norges beste tørrfisksnacks. Og ikke bare tørrfisk for å si det sånn. Deres lutefisk er legendarisk. Basert på de erfaringene firma har hatt siden 1946 da firma ble grunnlagt med produksjon av tørrfisk og klippfisk. Og de erfaringene har de tatt med seg til en lang rekke produkter, så som lutefisk i mange forskjellige varianter, røkelaks, klippfisk, snacksprodukter, hundeprodukter og ikke minst, boknafisk.

Selv om lutefisk er et helårsprodukt, vil Godt Drikke vente til litt lenger ut på høsten med å fortelle om Taste of Norths lutefisk. I dag blir det grillet tørrfisk. Bare for at jeg er så glad i det.

Tørrfisken er en tradisjonell råvare.

Og ikke nok med det, den er også verdens eldste handelsprodukt sammen med olivenolje og vin. Ja, det vil si, av produkter som selges den dag i dag.  Tørrfisk passer bra til alle anledninger. Her er en variant med gulrot, gressløksmør, bacon og kapers.

  • 600 g  tørrfisk, utvannet og rensetOvnsbakt-toerrfisk-med-gulrot-og-bacon_large
  • 1,5 ss  smør
  • 0,5 stk  sitron
  • 1 stk  gulrot
  • 100 g  bacon, helst et helt stykke.
  • 50 g  kapers
  • 50 g  smør
  • 1 ss  kapers
  • gressløk, frisk

Framgangsmåte

Du kan like godt sett stekeovnen på 180 grader først som sist. Dette går nemlig rimlig hurtig. Begynn med å skrelle og del gulrota og kok den lett.  Neste du gjør er å ta frem baconet og skjær det opp i terninger. Stek dem til de er sprø. Så til tørrfisken. Del den i fire serveringsstykker og dryss en klype salt over. Så kan du presse sitron over hvert stykke og legger på en klikk smør over stykkene. Også legger du alt på en bakeplate og setter det inn i ovnene inn ca. 10 minutter til fisken ”flaker” seg. Smelt smøret og bland det med kapers og gressløk. Serveres sammen med gulrot og nye poteter.

Jeg vil drikke lyst øl til dette. Kanskje en Mack 1877 som smaker helt suverent til dette. Skal det være litt festligere, så vil jeg nok velge en Gullmack.

Oppskrift: http://www.godfisk.no

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.