Navnet Donnafugata refererer til en roman av Tomasi di Lampedusa med tittelen Il Gattopardo, eller på norsk, Leoparden.

Et navn som betyr «donna in fuga» (flyktende kvinne) og viser til historien om en dronning som fant tilflukt i den delen av Sicilia hvor selskapets vingårder ligger i dag. Et eventyr som inspirerte firmalogoen: bildet av en kvinnes hode med vindblåst hår som dominerer hver flaske. Donnafugata-etiketter er også kunstverk laget eller inspirert av Gabriella Rallo, det samme er navnene på vinene, en hyllest til kunst og litteratur.

Opprinnelig ble gården grunnlagt 1851 mens navnet Donnafugata kom 1983. Siden den gangen har de vokst til 410 hektar, delt på fem vingårder.

Donnafugata Bell’Assai Frappato di Vittoria 2020. Italia , Sicilia , Vittoria. Pris kr. 229,90 Poeng 88/100

Laget av drua Frappato. Lys rubinrød farge. God duft av røde bær samt en anelse blomster. Frisk og fruktig på smak. Samme bær som i duften, God frukt og en balansert syre og sødme. Mild  tannin. En riktig god ettersmak. Vinen til lyst kjøtt og kos. Meget bra kjøp.

Dea Vulcano Etna Rosso 2019. Italia , Sicilia , Etna Pris kr. 259,90 Poeng 88/100

Druene er Nerello Mascalese 90%, Nerello Cappuccio 10%. Rubinrød farge. Duft av kirsebær, urter og et lite hint av krydder. Smaken har god munnfølelse med kirsebær, hint av urter. Bra syre og sødme. Bra tannin. God ettersmak. En vin som passer glimrende sammen med feit fisk. Meget bra kjøp!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.