Bertani ble grunnlagt i 1857 av brødrene Gaetano og Giovan Battista Bertani – begge velstående vinhandlere – som fulgte opp med å kjøpe noen av de fineste vingårdene i provinsen.

Anerkjennelse og suksess fulgte raskt da Bertani ble en av de første Veronese-produsentene som eksporterte vinene sine i stor skala. I 1870 ledet Bertani en kampanje for å understreke potensialet i vindistriktet. Utgivelsen av vinen Secco-Bertani Valpantena, som fortsatt er i produksjon over 150 år senere, gjorde at DOC-betegnelsen ble innført. På slutten av 1950-tallet tok Bertani et nytt initativ med lanseringen av Recioto della Valpolicella. Ved hjelp av lengre aldringsteknikker, ble den søte eller musserende rødvinen dramatisk forvandlet til det som vi kjenner som Amarone – en av Italias mest ærverdige rødviner.

Nr. 6119
Bertani Valpolicella Ripasso (rød)
Italia/Veneto/2018/13,5 prosent
Kr. 219,90 (bestilling)

Mest Corvina, men også Merlot og Rondinella. Modnet ni måneder på store fat. Dyp rød. Sødme fra druene, et godt bærpreg, mørk sjokolade, plommer, treverk og litt jordsmonn. Smaken er fruktig med ditto kirsebær. Fin rundhet, gode syrer og litt tørrende tanniner. God varighet. Til vilt og lam.


Nr. 4783
Bertani Valpolicella (rød)
Italia/Veneto/2020/12 prosent
Kr. 189,00 (basis)

Åtte deler Corvina samt Rondinella. Har fått halvåret på fat. Mørk rød. God frukt – også tørket – samt kirsebær, jordbær, krydder, mørk sjokolade og fat. Smaken byr på det samme. Fylde og friskhet med myke tanniner. Behagelig helt til slutt. Til hvitt kjøtt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.