Zorzettig-familiens vingård ligger i Colli Orientali del Friuli, et av Italias mest verdsatte produksjonsområder for hvitvin.

Men det finnes også veldig bra rødvin der. Området er beskyttet mot harde vinder av juliske Alper, kjølig og kontinental, takket være nærheten til Adriaterhavet. Annalisa Zorzettig overtok driften av familiens vingård og vingård i det nordøstlige Italia for et tiår siden, et sted med familierøtter som går tilbake mer enn et århundre. Vingården er på hele 115 hektar.

Zorzettig Schioppettino 2019. Italia , Friuli-Venezia Giuli , Friuli Colli Orientali. Pris kr. 219,90 Poeng 89/100 Importør Structure Wines AS

Drua er Schioppettino, en vindrue som hovedsakelig dyrkes i Friuli-Venezia Giulia-regionen i det nordøstlige Italia. Mørkerød med et blått skjær. God duft av røde bær med et elegant hint av krydder. Fruktig smak med en god fylde. Balansert syre og sødme. Lever opp til duften med sine bær og krydder. Bra tannin. Lang og god ettersmak. En vin som vil fungere glimrende sammen med reinsdyrstek. Meget bra kjøp!

Har du lyst til å smake vinen, har Jan Pollestad med vinen på festivalen den 19. November

Billetter finner du her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.