Castelo de Pedregosa ble grunnlagt i 1993 av Bartolomé Pedregosa og María del Carmen Castelo og holder til i Sant Sadurní d’Anoia.

Vingården er sånn sett plassert midt i hjertet av appellasjonen for cava og her har familien totalt 26 hektar vinmarker. Familien begynte med økologisk vindyrking i 1997. På gården, hvor familien også bor, er det stort mangfold av dyreliv som bidrar til et naturlig og balansert jordbruk. I dag er det de to sønnene i huset som driver vineriet. Ruben Pedregosa Castelo er vinmaker.

Nr. 139303

Pedregosa Reserva Millesime Brut Nature (musserende)

Spania/Catalonia/2017/11,5 prosent

Kr. 181,90 (bestilling)

Importør: Heyday Wines AS

 

Her er Grenacha, Xarello og Macabeo druene. Lagret hele tre år på bunnfallet. Lys strågul. Tropisk frukt – fersken – samt sitrus og eple i duften. Det går igjen i smaken. Frisk med god fylde og mousse. Tørrer noe i en lang ettersmak. Som aperitiff eller til fisk og koldtbord. Solid femmer!

Nr. 35636

Pedregosa Reserva Clos Brut Nature (musserende)

Spania/Catalonia/2018/11,5 prosent

Kr. 151,90

Importør: Heyday Wines AS

 

Prisgunstig cava laget på vel halvparten Xarello samt Macabeo og Parellada. Modnet på bunnfallet i 22 måneder. Strågul med masse bobler. Gule, melne epler, noe bakst, sitrus, blomster og urter. Smaken er fyldig med mer frukt. Gode syrer som balanserer. Lang finish. Alene eller til fisk og skalldyr. Også på halvflaske.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.