Giacomo Fenocchio ble grunnlagt i 1864 i Bussia Sottana i Piemonte. Og i dag er det femte generasjonen som drifter den 14 hektar store vingården.

I begynnelsen dyrket de Nebbiolo, Barbera og Dolcetto og det meste av  vinen ble solgt lokalt. Men i 1964 overtok den meget ambisiøse Giacomo Fenocchio. Hans hårete mål var å lage den aller beste vinen i Barolo. I sin streben etter det beste, kjøpte han de beste markene i Cannubi og nærliggende Castellero. Men fokuset hans  var alltid på Bussia. Det han kalte hjertet av Barolo.

I april 1989 gikk Giacomo bort, og sønnen Claudio måtte, på tross av sin unge alder, overta. På mange måter var det en utfordrerne tid for produsenter som laget vin på den tradisjonelle måten med økologisk jordbruk, med lang gjæring på drueskallene og lagring  bare i store slaviske eikefat. Det hadde jo tross alt vært enklere å henge seg på « den nye» måten som ga stor kommersiell suksess for produsentene. Men Claudios måte betalte seg. Til slutt. For i dag så betraktes han som en av de aller beste produsentene i Piemonte.

Fenocchio Langhe Nebbiolo 2016. Italia, Piemonte, Langhe. Pris kr. 300,- Poeng 89/100

Vinen er laget på drua Nebbiolo. Mørkerød farge. Herlig klassiske dufter av kirsebær, plommer og hint violer. Frisk og fruktig med en meget bra fylde. Samme kirsebær og plommer på smak som i duften. Perfekt syre og sødme og en forunderlig mild tannin. Lekkert. En lang og god ettersmak. En vin som fungerer veldig bra sammen med lyst kjøtt eller italiensk spekemat. Dette er en helt fantastisk vin som iallfall gjorde meg lykkelig.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.