PRESSEMELDING.

Treasury Wine Estates er et av verdens største vinfirmaer med mer en 3500 ansatte. Med blant annet Penfolds, Matua, Lindeman’s, Wynns, Beaulieu Vineyard, Beringer, Wolf Blass, 19 Crimes, Cavaliere d’Oro, Chateau St Jean, Sterling Vineyards, Pepperjack og Rawson’s Retreat i portoføljen.

Og det er akkurat Lindeman´s som er spennende i Treasury Wine Estates miljøsatsing. Nå annonsere de et nytt partnerskap mellom Lindeman’s og The Carbon Trust og tar sikte på å sertifisere hele Lindeman’s vinportefølje som karbonnøytral i Europa innen utgangen av 2020.

Treasury Wine Estates har det siste året jobbet tett med globale klima- og bærekraftskonsulenter i The Carbon Trust med tiltak og sertifisering av Lindeman’s etter den internasjonalt anerkjente PAS 2050-standarden i Europa. Dette er først og fremst for å redusere CO2-utslippet på glassflasker og pappemballasje.

Lindeman’s har nå igangsatt en rekke sentrale tiltak i hele forsyningskjeden for å redusere CO2-utslipp. Dette inkluderer blant annet å flytte hele porteføljen over på lettvekstflasker, optimalisere bruken av resirkulerbar emballasje, benytte soldrevet, fornybar energi og å effektivisere kjølingen på vingårdsnivå.

For å realisere målet om en karbonnøytral Lindeman’s-portefølje i Europa innen 2020 kompenserer Treasury Wine Estates gjenværende utslipp med kjøp av klimakvoter via Carbon Trust Ltd. Disse kvotene finansierer miljøvennlige prosjekter som:

  • Nyplantingsprosjekter i Amazonas regnskog og i Storbritania

Mens målet i Amazonas er å beskytte regnskogen og det fantastiske mangfoldet, vil mange av trærne i Strobritania bli plantet i skolene for utdanning og CSR-fordeler.

  • Solenergi på Filippinene

Et solenergiprosjekt som ligger på Negros Island og involverer installasjon av solkraftanlegg i La Carlota og Manapla. Prosjektet er en del av en rekke samfunnsengasjerende aktiviteter i samarbeid med de lokale myndighetene.

  • Vindmølleparker i India

Dette prosjektet finansierer installasjon og vedlikehold av vindturbiner i Maharashtra, India.

Carbon Trust

-Vi er glade for å være i mål med arbeidet sammen med Carbon Trust. Vi satser på å oppnå vår ambisjon om å være sertifisert karbonnøytral innen utgangen av 2020 i Europa. Lindeman’s er den perfekte merkevaren til å lede an i Europa, med betydelige tilstedeværelse i Norden, Storbritania og Nederland, sier Ben Blake, Head of Marketing EMEA, Treasury Wine Estates.

Blake fortsetter: – Bærekraft er høyt prioritert for Treasury Wine Estates i alle regioner og samarbeidet med Carbon Trust er nok et skritt på reisen.

– Vi er glade for samarbeidet med Lindeman’s bærekraftsagenda det siste året. Vi har jobbet med å sertifisere Lindeman’s CO2-utslipp for hele porteføljen som en del av deres forpliktelse for å nå målet om å bli karbonnøytrale, forteller John Newton, Associate Director, Carbon Trust.

Emballasje.

Treasury Wine Estates kunngjorde tidligere også nye bærekraftsmål som inkluderte globale retningslinjer for emballasje. Retningslinjene har som mål at 100% av emballasjen skal kunne resirkulers, gjennbrukes eller er komposterbar innen utgangen av 2022. Også 100% av produktemballasje skal globalt være fra minst 50% resirkulert materiale innen 2025.

– 99,7% av Lindeman’s portefølje på Vinmonopolet er allerede i lettvektsemballasje så vi ligger svært godt an til å klare målene vi har satt oss. Bærekraft er svært viktig for oss og er et kontinuerlig fokus, sier Thomas Veigaard, Country Manager Norway.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.