Frysetørket øl!

Nå skal det bli enklere å ha med seg en kasse øl på hytta eller i båten.

øltestI disse dager lansere to danske og et norsk bryggeri frysetørket øl i samarbeide med det Skandinaviske Ølakademiet i København.

Det er bryggerimester Lennart Andersson som sammen med en gruppe forskere ved den Skandinaviske Ølakademiet i København som har kommet frem til formelen for frysetørket øl.

-Prinsippet er det samme som Nescafe, forteller bryggerimester Lennart Andersson. Men problemet var å finne en løsning for å kunne frysetørke alkoholen.

Ren alkohol fryser først ved 115 grader celsius. Og problemet var så å kunne skape en prosess hvor man beholdt alkoholmengden i fyrsetørket form.

-Men, det har vi nå en løsning på, forteller Lennart Andersson stolt som forteller at det er Eidsberg Frysehus som vil stå for prosessen i Norge. Noe som i første omgang  vil gi åtte nye arbeidsplasser i Eidsberg.

MannHan vil ikke komme nærmere inn på selve prosessen, men sier at den ikke er spesielt dyr. I og med at det ikke er alkohol i tradisjonell forstand, vil det heller ikke være alkohol-  eller emballasjeavgift på produktet.

Ølet vil selges som kapsle, typ Dolce Gusto, med 24 kapsler pr. forpakning.  Prisen vil være cirka 68 kroner pr. pakke.

-Det vil være flere fordeler med ølet, sier Lennart Andersson. Blant annet vil det ha en del miljømessige fordeler da det ikke behøver emballasje og frakten vil bli utrolig mye enklere.

Lennart Andersson forteller at på sikt vil de komme med flere varianter.

-For øyeblikket arbeider vi med en IPA samt en Stout.

Med andre ord, nå behøver du kun en halvliter vann samt en kapsel tørket øl så har du et glass skummende pils med en alkoholstyrke på cirka 5%.

Lanseringen av det frysetørkede ølet vil være den 11 april på de fleste supermarkeder i Norge. I Danmark vil det første frysetørkede ølet være på markedet 1. Mai.

Kilde: Det Skandinaviske Ølakademiet.

3 KOMMENTARER

  1. Ja, jeg ser jo datoen. MEN det burde være mulig. Pulver som tilsettes vann OG alkohol burde kunne gi øl av et slag. Alkoholpulver betviler jeg muligheten av og er sikkert ikke et must.

    • Hei Rune.
      Jeg snakket med Zoega som eies av nescafe og de mente at de skulle være mulig. Men, det er som du sier, man må tilsette alkohol selv 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.