Fritz Haag Brauneberger Riesling Kabinett Trocken 2018, en tysker å bli glad i.

Weingut Fritz Haag holder til i Brauneberg i Mosel i Tyskland. Det er noe de har gjort helt siden år 1605 og eiendommen har vært i familiens eie helt siden den gang.

Weingut Fritz Haag har alltid vært kjent for sin førsteklasses vin, men i moderne tid kan man takke Wilhelm Haag. Han overtok driften i 1957 da hans far Fritz ble alvorlig sjuk.  Wilhelm sin enkle plan var å lage en årgang, mens farne ble frisk og han kunne reise tilbake til sine studier i Østerrike. Men sånn gikk det ikke. På en måte var det kanskje synd Wilhelm Haag, men hadde han ikke fortsatt å jobbe på gården hadde vi aldri fått de fantastiske vinene. Så fantastiske at han ble kåret som Tysklands beste vinbonde i 1994 av  vinmagasinet Gault Millau

I 2005 pensjonerte Wilhelm seg og hans yngste sønn Oliver Haag overtok driften. Oliver er utdannet ønolog ved vinuniversitetet i Geisenheim College, samtidig var han lærling hos Dönnhoff og Karthäuserhof. I dag driver Oliver vingården sammen med kona Jessica og i 2008 gikk de i farens forspor og ble kåret som Tysklands beste vingård både i Gault Millau og Wein-Gourmet magazine.

Weingut Fritz Haag har i dag 16,5 hektar med Riesling-vinstokker rundt Brauneberg samt 6,5 hektar i Brauneberger Juffer og 3 hektar i Brauneberger Juffer-Sonnenuhr. Blant noen av de beste vinmarkene i Mosel.

Fritz Haag Brauneberger Riesling Kabinett Trocken 2018. Tyskland Mosel. Pris kr. 245,- Poeng 90/100

Lys gulgrønn farge. En god, frisk duft av grønne epler, sitrus og små hint av blomster. Smaken lever på lange veier opp til duften med gode fylde, epler, sitrus og det lille udefinerbare som slettes ikke er en dårlig opplevelse. Riktig bra balansert syre og sødme. En lang og frisk ettersmak. En vin som passer fint sammen med skalldyr og med gode venner. Meget bra kjøp!

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.