I Tromsø regner man høsten fra 25. august mens man for eksempel på Østlandet regner høsten fra 21. september.

Så her i nord er vi nå inne i sensommeren. En tid som kan være vakker og utrolig fin. For meg er sensommeren og høsten ofte synonymt med rosévin. Ikke for at jeg har noen riktig forklaring. Jeg er jo glad i både hvite og rødvin i samme perioden. Men det er noe helt spesielt med rosévinen. Kanskje er det friskheten og fargen. Kanskje er den fortsatt fylt med litt sommer og passer både til sommer og mat som passer høsten. Men aller best er når man kan sitte på balkongen i dagens siste solstråler, kure i en tjukk genser eller jakke og bare la tankene flyte og nyte et glass rosévin.

Unger Zweigelt rosé 2019. Østerrike, Kremtal. Pris kr 189,90 Poeng 88/100

Jeg har skrevet om eksakt denne vinen før. Men, den er glimrende til sensommerdrømmer. Som navnet sier, så er drua den østeriske drua Zweigelt. Fin lyserosa farge. Meget elegant duft av bringebær med hint av jordbær og noe blomst.  Frisk og fruktig smak med en bra fylde. God syre og sødme. Meget bra ettersmak. En vin som kan passe sammen en laksesalat og kos. Meget bra kjøp.

La Croix des Roses Tavel 2019. Frankrike, Rhône Sør. Pris kr. 177,50 Poeng 87/100

Laget av druene Syrah 20%, Grenache 50%, Picpoul 10%, Cinsault 10%, Carignan 10%. Dyp rosa farge. Flott duft av røde bær med hint av blomster og drops. Smaken er frisk og fruktig med en bra fylde. Samme røde bær som i duften. Godt balansert syre og sødme. Lekker ettersmak. Passer fint sammen høstsol, sensommer og kos. Meget bra kjøp.

Villa Wolf Pinot Noir Rosé 2019. Tyskland, Pfalz. Pris kr 154,90 Poeng 84/100

Pinot Noir. Lys rosa på farge. Herlig duft av røde bær, litt sitrus og en anelse blomst. Smaken er frisk, fruktig med bra fylde. Lever fint opp til duften med sine bær og sitrus. Bra balansert. En tørr og fin ettersmak. En vin jeg synes passer glimrende til kos og tanker som flyter av sted med årstiden.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.