Dom. Grand Nicolet Rasteau Terre des Bertrand 2017, vinglede fra Rhône Sør

Domaine Grand Nicolet er et spennende bekjentskap fra Rhône Sør.

Domaine Grand Nicolet har eksistert siden 1875 da Joseph Nicolet kjøpte en gård i Rhône Sør. I begynnelsen ble det mest av markene brukt til tradisjonelt landbruk som korn og oliven og bare 1 hektar til vin. Som en lidenskapelig vinmaker utvider Joseph vingården til 2 hektar mellom 1912 og 1919. Noe som ga resultat nesten 50 år etter han startet. Da fikk han et æresdiplom for sitt arbeide med vinene. Kanskje var det diplomet som fikk ham til å bygge kjelleren «Nicolet» i 1926.

Da Joseph Nicolets datter Rosalie giftet seg med Maurice Leyraud var det mangt som endret seg. Dels så ble navnet endret til «Cave Nicolet-Leyraud» og fra 1930 var korn og oliven historie. «Cave Nicolet-Leyraud» beholdt navnet frem til 1982 og byttet da navn til Domaine Grand Nicolet og hadde vokst til hele 20 hektar.

Nye endringer…

I 1989 oppdager dagens eier,  Jean-Pierre Bertrand, vindyrkingens glede. Han arbeidet samme med de to brødrene Leyraud i vinmarkene og i kjelleren. I 1990 oppdaget han noe mer enn lidenskapen for vin, nemlig forelskelsen i Bernard Leyrauds datter og samme år gifter de seg. Noen år senere, 1994 oppretter han sammen med Maurice og Bernard en EARL. Og sånn går nå dagene, helt til 1999 da de to brødrene pensjonerte seg og Jean-Pierre blir alene om å drive familietradisjonen videre. I dag så er gården på 31 hektar. 3, 5 hektar i Sablet og 27, 5 i Rasteau. Druene som dyrkes er Grenache, Syrah, Carignan, Mourvèdre og Cinsault. De fleste stokkene er cirka 40 år, bortsett fra en del av vinstokkene med Grenache som er over 80 år.

Dom. Grand Nicolet Rasteau Terre des Bertrand 2017. Frankrike, Rhône Sør, Rasteau. Pris kr. 219,90 Poeng 87/100

Druene er en bra blanding av Syrah 20%, Grenache 70%, Carignan 10%. Fin mørkerød farge. Riktig god duft av både mørke og røde bær. Fint hint av urter. Rund og bløt på smak med en fylde og noe frukt. Bra balansert og en mild tannin. En meget god ettersmak. Vil passe meget bra til lam. Denne vinen er en glede fra Rhône Sør.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.