I vindistriktet Jura i Frankrike finnes vingården Abbaye de la Boutière. Som navnet sier, ligger vinkjelleren i et Cistercienser kloster, et kloster som har eksistert siden 1300 tallet og ligger like utenfor Arbois. Vinhovedstaden i Jura og ikke minst, hjembyen til Louis Pasteur.

I dag er det Frédéric Lornet som eier og driver vingården som ble grunnlagt av hans farfar Eugene. Han var opprinnelige bødker og fulgte tradisjonene med å selge vin på fat. Det var Frédéric Lornets far som begynte å flaske vinen og det var han den første i Jura som gjorde.

Frédéric Lornet arbeider med de lokale druene Savagnin til hvitvin samt de røde druene Poulsard og Trousseau. Foruten om det dyrker han Pinot Noir og Chardonnay. Han er kjent for produsere noen veldig elegante røde og hvite juraviner. Og han har også en fantastisk Crémant du Jura Rosé.

Frédéric Lornet Arbois Trousseaudes Dames 2018. Frankrike, Jura, Arbois. Pris kr. 259,90 Poeng 92/100

Vinen er laget på den lokale druen Trousseau. Og den dyrkes bare på cirka 5-6 % av markene i Jura da den skal ha mye sol. En klar, rubinrød farge. Fruktig og deilig duft av røde bær med hint av fat. Fruktig, frisk med bra fylde på smak. Samme bærene som i duften. Perfekt syre. Riktig mild tannin. Deilig ettersmak som har en god lengde. Her er det masser av kvalitet. Passer til lam. Løp og kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.