En av mine favoritt vinprodusenter, er Fred Prinz fra Hallgarten i Rheingau. Første gangen jeg møtte Fred Prinz, var på Kloster Eberbach på slutten av 1990 tallet. Og allerede den gangen var han en av de meste kunnskapsrike vinmenneskene jeg hadde møtt.

Besteforeldrene og foreldrene til Fred Prinz leverte druer til det lokale kooperativet i mange år. Først i 1991 produserte de sine første 3000 flasker på egen etikett. Da Fred overtok gården, var det først som en bi syssel mens han gjorde ferdig utdannelsen sin hos, først Breuer og senere på Kloster Eberbach. Først i 2003 fikk han muligheten til å kjøpe en gård i landsbyen, med kjeller, vinlager og vinmarker inkludert. Men det var først året etter at han turde å satse fulltid på gården. Og allerede året etter, ble han valgt inn VDP- en organisasjon for de beste vingårdene i Tyskland.

I dag så har Weingut Fred 9,5 hektar vinmark. Og den beste marken er Hallgarten. Han dyrker 90% riesling og 5% Spätburgunder.(Pinot Noir) Hva som dyrkes på de resterende 5% vet jeg ikke. I dag så produserer han mer enn 50.000 flasker vin.

Prinz Jungfer Riesling Auslese 2015. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 699,50 (37,5 cl) Poeng 94/100

Fra stjerne året 2015. Drua er selvfølgelig riseling. Gyllen farge med et bittelite grønt skjær. En fantastisk duft av tropisk frukt, modne epler og bitte litt honning. Smaken er enorm. Med en helt utrolig munnfølelse. Perfekt syre. Lever opp til duften på alle måter. En veldig lang og god ettersmak. Passer fantastisk sammen med blåmuggost og diverse desserter. Meget bra kjøp.

Prinz Frühernberg Riesling Trocken 2016. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 309,30 Poeng: 92/100

Lys gul med et grønt skjær på farge. Duft av gule epler, sitrus med hint av fersken og urter. Smaken er frisk og fruktig med en meget bra fylde. Bra sødme og syre. Lever opp til duften med sin frukt. Veldig bra ettersmak. Passer fint sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Prinz Hallgartener Riesling Trocken 2016. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 249,90 Poeng: 90/100

Gulgrønn på farge. Duft av grønne epler, sitrus og bitte litt vinbergsfersken. Smaken frisk, fyldig med en virkelig bra fruktighet. Lever bra opp til duften med sine epler og sitrus. Meget bra balansert syre og sødme. Lang og elegant ettersmak. En vin som fungerer bra sammen med skalldyr. Her er det mye vin for pengene. Meget bra kjøp.

Prinz Jungfer Riesling Kabinett 2016. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 249,90 Poeng: 87/100

Gyllen med et grønt skjær på fargen. Duft av grønne epler og sitrus. Hint av urter. Smaken er frisk, fruktig med en riktig bra fylde. Fin sødme. Lever opp til duften med sine epler. Lang og fin ettersmak. Kose vin. Meget bra kjøp.

Rødvin.

Prinz Hallgartner Hendelberg Spätburgunder Trocken Reserve Erste Lage 2015. Tyskland, Rheingau. Pris kr.489,50 Poeng: 92/100

Drua er Spätbrugunder. (Pinot Noir) En ung, dyp rød farge. Meget bra duft av kirsebær, krydder og hint av tre. Fin fylde, bra frukt på smak. Lever opp til duften. Meget bra balansert syre og sødme. Fin tannin. En riktig god ettersmak. Passer veldig bra sammen med lam. Meget bra kjøp.

Prinz Spätburgunder Trocken 2016. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 249,50 Poeng: 88/100

Drua er Spätbrugunder. (Pinot Noir). Fin rubinrød farge. Meget bra duft av røde bær, kirsebær og bitte litt krydder. God fruktig fylde på smak. Meget bra balansert syre og sødme. Fin tannin. Lever opp til duften med sine røde bær. Riktig god ettersmak. Passer fint sammen med Spätzle eller lam. Her er det bra med vin for pengene. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.