Det skjer noe i Bordeaux. Etter årtier med parkerfiskering og kun fokus på pris, så kommer det nå frem en rekke spennende nye produsent. Produsenter som har et øye til fortiden, tiden før Robert Parker, og et skarpt blikk mot fremtiden.

En disse spennende nye, er Château Les Graves de Viaud i Côtes de Bourg. I og for seg er vingården ikke ny, den har eksistert siden 1850. Og i mange år leverte de druer til det lokale kooperativet. 1994 bygde de den aller første vinkjelleren og begynte å produsere egen vin. Med stor suksess. Men, det var først 2010 at den store «revolusjonen» kom. Da kjøpte Philippe Betschart og hans familie gården. Og det første de gjorde var å legge om til biodynamisk vinproduksjon. I dag er gården på 15 hektar som drives biodynamisk.

Ch. Les Graves de Viaud Cuvée Prestige 2014. Frankrike, Bordeaux, Côtes de Bourg. Pris kr. 209,90 Poeng 88/100

Druene er Cabernet Sauvignon 15%, Merlot 85%. Fin dyp rød farge. God duft av kirsebær, urter og små hint av krydder. Smaken er fyldig, frisk og lever virkelig bra opp til duften. Bløt og rund med en meget god munnfølelse. Bra balansert. God tannin. En lang og god ettersmak. Passer fint til lam. Her er det veldig mye Bordeaux for pengene, så løp og kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.