José Maria da Fonseca er en familiebedrift med nesten 200 års historie.

Likevel er huset i konstant utvikling med investering i forskning og produksjon og en drift som kombinerer moderne teknikk og tradisjonell kunnskap. José Maria da Fonseca har produsert vin siden 1834 og er dermed det eldste og mest prestisjefylte vinhus i Portugal. Vinhuset eies og drives av Soares Franco-familien og det er i dag åttende generasjon som styrer firmaet. Når det gjelder navnet Waterdog, går det tilbake til vannhunden som er en eldgammel type hund, brukt av sjøfolk for å hente opp tapte gjenstander samt å sende meldinger mellom båter. Vannhunder fortsatte å bli sett ombord på skip frem til moderne tid. De er kjærlige, lojale og intelligente. Portugisiske vannhunder har opprinnelse fra Setúba- området, hvor vinhuset Fonseca opprinnelig er fra. De var kjent for å være utbredt i den spanske armadaen og kunne fremdeles sees om bord på fiskefartøy til det 20. århundre – spesielt i farvannene rundt Spania og Portugal. I tillegg til rollene som skipshunder, ble vannhunder i middelalderens Europa ganske mye brukt av jegere for å hente ender fra vann etter å ha blitt skutt med pil og bue.

Nr. 145792

Waterdog Reserva (rød)

Portugal/Setúbal/2020/13 prosent

Kr. 169,90 (bestilling)

Importør: Einar A. Engelstad AS

 

Brukt syv deler Castelão og Touriga National. Modnet halvåret på amerikanske og franske fat. Dyp rød. Markant frukt og søte bær, eik, blomster og noe jordsmonn. Smaken er fyldig med sødme – 8 g/l sukker. Gode syrer og bløte tanniner som balanserer. Også en anelse vanilje fra fatene. En anelse tørrhet i ettersmaken. Til noe fra grillen og pasta.

 

Nr. 145791

Waterdog Red (rød)

Portugal/Setúbal/2021/13 prosent

Kr. 154,90 (bestilling)

Importør: Einar A. Engelstad AS

 

Brukt samme druemiks som i reservavinen. Ikke vært via fat. Klar rød. Gode frukt- og bærtoner, noe sødme – 8 g/l sukker – samt blomster og urter. Smaken er bløt med mer sødme, frukt, gode syrer og velgjørende tanniner. Tørrer lett i finish hvor jeg også finner noe eik. Til årets lam og storvilt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.